Hükümetten Beklenen Hamle Geldi Araç Fiyatlarını Düşürecek Uygulama

Son Dakika. Hükümetten araç fiyatlarını düşürecek hamle geldi. 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı getirildi.

Hükümetten Beklenen Hamle Geldi Araç Fiyatlarını Düşürecek Uygulama

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sıfır kilometre araç satışı için düzenlenen yeni uygulamayı açıkladı, "İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacar’lar 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçları satamayacak." Bakan Muş ayrıca, "İkinci el sıfır diye bir ilanla karşı karşıya kalmayacağız" dedi.

Kayseri’de Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi’nde konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, otomotiv sektöründe artan fiyatların önüne geçilebilmesi için yeni bir düzenleme yapıldığını açıkladı.

Bakan Muş yaptığı açıklamada, “Bir bakıyorsunuz sıfır ikinci el araç ilanları var. Dolayısıyla yeni araç alınıyor ve üzerine daha büyük rakam konularak satılıyor. Otomobil fiyatlarında birbirini tetikleyen durum söz konusu. Yönetmeliği hazırladık. İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacar’lar için 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçların satışına kısıtlama getiriyoruz. Gerçek anlamda ihtiyacı olanlar alsın. Gerçek anlamda ikinci el olacaktır böylece.

Şirketlerde ortak fiyat belirleme veya piyasayı manipüle gibi konular varsa o Rekabet Kurulu’nun görev alanı ve soruşturma açtı, inceliyor. Varsa yanlışlık gereğini yapar yoksa kapatır. Yönetmelik yayınlandıktan sonra vatandaşın birinci elde daha fazla erişime ulaşacağını düşünüyoruz. İkinci el sıfır diye bir ilanla karşı karşıya kalmayacağız” diye konuştu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /