Herkesin Merak Ettiği Soru Cevap Buldu “Neden Herkes Ağır Grip”

Son dönemde ya kendimiz yada çevremizdeki insanlar ağır bir şekilde grip oluyor. Bu durum karşısında sorular üst üste geliyor. Neden herkes grip, niye ağır geçiyor, acaba koronamıyım?… İşte bu soruların cevabını uzman isim verdi.

Herkesin Merak Ettiği Soru Cevap Buldu “Neden Herkes Ağır Grip”

Dünya genelinde son dönemlerde ağır bir grip salgını ortaya çıktı. Birçok kişi ağır grip ve soğuk algınlından şikayetçi durumda. Uzman isimlerden konu ile ilgili önemli açıklamalar geldi. bu vakaların sebebi koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılmasına bağlıyorlar.

Bu belirtilerle gelen vatandaşların büyük çoğunluğunun koronavirüs testleri negatif çıkıyor. Peki neden herkes grip, vatandaşlar ne yapmalı, hangi tedbirler alınmalı? Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Şener, konuyu A Haber ekranlarınca canlı olarak değerlendirdi.

İşte Şener’in Öne Çıkan Sözleri;

"Yaklaşık 1 aydır solunum yolu enfeksiyonlarıyla gelen yani öksürük, balgam, ateş, kas ağrısı ve burun tıkanıklığıyla gelen hasta sayısında kısmen bir yoğunlaşma var. Ama bu hastaların ciddi bir kesimi korona değil. Korona testi yapıldığı zaman test pozitiflik oranı çok düşük çıkıyor. Yani diğer solunumu yolu enfeksiyonlarıyla karşı karşıya kalmış durumdayız.

Bunların bir kısmı grip bir kısmı solunum yoluyla bulaşan nino virüsü yani burun akıntısı ve tıkanıklığı yaşayanlar. Çocuklarda ise RSV dediğimiz bir virüs tablosu var. Özellikle çocuklarda devam eden kuru öksürük çok sık karşılaştığımız tablolardan bir tanesi. Bunların hepsi aslında 2 yıldır görmediğimiz korona boyunca rastlamadığımız virüsler. Bu viral virüsleri vücudumuz yeniden hatırlıyor.

Bunlara karşı devam eden bağışıklık ve hatırlama durumu söz konusu. Bu hatırlama süreci bazı kişilerde hafif seyrediyor ama bazı kişilerde ise birkaç hafta boyunca devam eden semptomlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu durumda panik olacak bir durum söz konusu değil. Aslında biz bu viral enfeksiyonları yeniden hatırlıyoruz. Bir nostalji yaşıyoruz tabiri caizse. Bu viral enfeksiyonlara karşı yeniden bağışıklığımızı kazanacağız.

Kasım ayının başından itibaren yeniden yükselişe geçmesi beklenen bir koronavirüs tablosu var tabi. D vitamini konusunda biraz sıkıntılarımız var. Çünkü bu konuda kantarın topuzu kaçtı. Vitaminin 20-40 arasındaki değerleri koruyucu 40'ın üstü ise hormon vitaminidir. Maalesef burada D vitamini zehirlenmeleri ile karşı karşıya kalıyoruz.

D vitaminini kan takibiyle hekim denetiminde kullanmak gerekiyor. Bunların uzun dönem kullanımında her halükarda vücutta metabolik olarak bazı zararlar verdiğiniz bilmemiz gerekiyor. Solunum yolu enfeksiyonlarında D vitamininin yanında C vitamininin önemli olduğunu düşünüyoruz Boğaz ağrılarının geçmesinde etkili olduğunu biliyoruz."

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /