Hasta yakınları polisin silahını alıp ateş açtı!

Sağlık´ta şiddet tüm sert uyarılara rağmen ne yazık ki devam ediyor. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden kişinin yakınları sağlık çalışanlarına saldırdı.

Hasta yakınları polisin silahını alıp ateş açtı!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde elektrik akımına kapılıp hayatını kaybeden bir kişinin yakınları sağlık çalışanlarına saldırdı. Yaşanan arbede esnasında bir kişinin polisin silahını alarak açtığı ateş sonucu kurşun duvara isabet ettiği öğrenildi. Bu duruma oldukça sert tepki gösteren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şüphelinin gözaltında olduğunu söyleyerek "Suça eğilimi olanlara hatırlatıyorum, bir şiddet olayının failine, geçen ay 8 yıl 5 ay hapis cezası verildi." açıklamasını yaptı.

Yaşanan olayda, Halis Toprak Devlet Hastanesi acil servisine elektrik çarpması sonucu ölü olarak getirilen Cüney Yaruk (31) isimli hastanın yakınları acil serviste görev başındaki  hekim ve sağlık çalışanlarına önce sözlü olarak akabinde ise  fiziki olarak saldırdı.

Arbede sırasında ölen hastanın yakınlarından biri polisin belinden silahını almaya çalıştı. Bu sırada ateş alan tabancadan çıkan mermi duvara isabet ederken, sağlık çalışanları da kapı önüne koydukları sedyelerle kendilerini korumaya çalıştı. Hastayı hastaneye getiren ambulansın camları da kırılırken, şans eseri kimsenin yaralanmadığı olaya karışan bazı hasta yakınları gözaltına alındı.

Ölen hasta otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Bazı sendika yöneticileri ile sağlık çalışanları olaya ait fotoğrafları sosyal medyada paylaşarak duruma tepki gösterdi.