Hadise Anksiyete Hastalığına Yakalandı (Anksiyete Nedir , Testi Nasıl Yapılır?)

Ünlü şarkıcı Hadise, Anksiyete adlı hastalığa yakalandığını , yayımladığı bir video ile açıkladı. Peki Anksiyete hastalığı nedir? İşte detaylar ve Hadise'nin açıklaması.

Hadise Anksiyete Hastalığına Yakalandı (Anksiyete Nedir , Testi Nasıl Yapılır?)

Son dakika : Hadise Anksiyete yakalandığını söyledi.

Geçen aylarda koronavirüs hastalığına yakalanan ve hastalığı evinde tedavi görerek atlatan ünlü şarkıcı Hadise, tedavisi sonrası bir açıklama yaptı ve hastalığı atlattığını söylemişti. Ünlü şarkıcı yaptığı son dakika açıklamasında , korona nedeniyle yeni bir hastalığın kendisinde çıktığını söyledi. 

Bir video çekerek yeni hastalığı ve koronavirüs sürecinde yaşadıklarını anlatan Hadise, korona endişesi nedeniyle kendisinde kaygı bozukluğu adı verilen anksiyete hastalığının çıktığını söyledi ve bu durumun kendisi için zor bir süreç olduğunu söyledi. Hastanelik olmadığını söyleyen , hastanede bu süreci zor atlatan insanları görünce şükrettiğini söyleyen Hadise, 2 hafta evde tek başına kaldığını söyledi. 

Hadise, başından geçenleri şu şekilde aktardı:

"4 hafta boyunca öksürdüm. Başım çok fena ağrıdı. Kusmalarım çok oldu. 5. günümde tat ve koku almamaya başladım. Asıl beni mahveden korku oldu. Televizyonlarda sürekli izlediğimiz o kötü görüntüler beni panikletti. Endişeden anksiyete oldum. Öksürük geçmiyor. Acaba sesimi etkileyecek mi, şarkı söyleyebilecek miyim şeklinde kafamda deli sorular vardı. Neyse ki koronayı atlattım. Ama anksiyete kaldı."

ANKSİYETE HASTALIĞI NEDİR?

Endişe ve kaygı bozukluğu olarak bilinen anksiyete , hoş olmayan bir iç çatışma durumuna denir. İç çatışma durumu ile karakterize edilen, sık olarak ileri geri ilerleme gibi sinirsel davranışların eşlik ettiği bir duygu olan anksiyete, duygusal açıdan ise korku ve panik içerisinde hissetme, sürekli bu hisse kapılma durumuna denir. Bu rahatsızlığa yakalanan kişi, olabilecek tüm olayların olumsuz yönlerini ele alır ve moral seviyesini her zaman en alt seviyede tutar. 

Testi ise hastanelerde yapılır.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA