Güçlü ve Güzel Tırnaklar İçin Etkili ve Basit 5 Doğal Çözüm

Evinizde çok kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz basit malzemelerden oluşan doğal yöntemlerle güçlü ve bakımlı tırnaklara sahip olmanız mümkün. İşte güçlü ve güzel tırnaklar için etkili ve basit doğal çözümler... Etkili ve Güçlü Tırnaklar İçin Doğal Çözümler Sadece birkaç gün içinde tırnaklarınıza parlaklık ve canlılık kazandıracak basit ve doğal yöntemlerle ellerinize çok iyi bakabilirsiniz.

Güçlü ve Güzel Tırnaklar İçin Etkili ve Basit 5 Doğal Çözüm


Tereyağı İle Lavanta Yağı

Bu yöntem, hemen hepsinden çok daha etkili fakat aynı zamanda hem zahmetli olanıdır. Tereyağının eritilmesi ile bir tencereye alıp soğumaya bırakılması gerekir. Sonrasında 5 damla lavanta yağı eklenir ve daha sonra 15 saniye kadar ısıtılır sonrasında ise tıpkı oje sürülüyormuş gibi bir fırça yardımı ile karışımı tırnaklarımıza sürün, tereyağının sadece birkaç dakika içerisinde parmaklarınıza ve ellerinizde kalmasına izin verin. Sonrasında ise parmaklarınızı bir havlu yardımı ile kurulayın ve sonrasında kasede karın karışımı tamamen batırın, bir diş fırçası ya da tırnak fırçası ile dikkatli bir şekilde fırçalayın. Sonucu gözlerinizle göreceksiniz.

Hindistan Cevizi Yağı İle Portakal Suyu
Anında harika tırnaklılara sahip olmak için bir portakal suyu bu iş için yeterli olacaktır. Bir portakalı iyice sıkın ve küçük bir kaseye birazını boşaltın, sonrasında bir yemek kaşığı soğuk, katı Hindistan cevizi yağını ekleyin ve 2 malzeme harika bir şekilde karışana kadar dikkatli bir şekilde karıştırmaya devam edeyim. Sadece birkaç dakika dinlemeye bırakın ve sonrasında ellerinizi birer birer içine daldırın. Tırnakları nazikçe birbirine sürtün, böylelikle aktif maddeler ile vitaminler, dokular üzerinde harekete geçecektir. 3-4 taksiyi kadar bekledikten sonra ılık suyla ellerimizi durulayın. Bu işlemi 2 hafta ya da daha uzun süre bir şekilde iki günde bir olacak şekilde tekrarlayın. Birkaç gün sonra tırnaklar bakımlı, sağlıklı, parlak ve güzel bir şekilde görünecektir.

Beyaz Şeker ve Yeşil Kil

Bu karışım tırnaklarınızı doğal ve güçlü bir hale dönüştürecek. Yeşil kili, küçücük bir kapta ısıttıktan sonra yumuşatın ve sonrasında yaklaşık olarak ortalama çay kaşığı beyaz şeker ilave edilme karıştırın. Ellerinizi özellikle de tırnak bölgesine uygulayın, daha sonrasında kuruyana kadar beklemeye alın. İlk kullanımdan sonra tırnaklarınız çok daha sağlıklı ve çok daha güçlü görünecektir.

Akasya Balı ve Havuç Yağı
Havuç yağı, en hasarlı tırnaklara dahi uygulandığında rengini ve canlılığını geri kazandırır. Dokuları güçlendirir ve böylece elleri yumuşatır. Bir yemek kaşığı kadar soğuk havuç yağı ile bir yemek kaşığı Akasya balını orta sıcaklıkta 45 saniye boyunca ısıtın. Tırnaklarınızı önce dikkatli bir şekilde silin ve sonrasında dolaşımı iyice etkinleştirmek amacıyla parmaklarınız ile birbirine masaj yapın ve tırnaklarınızı karışıma batırın. Havuç yağının cildi ve tırnakları sadece birkaç gün bekleme riski olduğu sebebiyle 5 dakikadan fazla parmaklarınızı bekletmemeniz gerekir. Ellerinizi dikkatlice durulayın ve tırnaklarınız güçlenene kadar haftada en az bir defa bunu uygulayın.

Limon Suyu ve Jojoba Yağı
Jojoba yağı ile limon suyu tırnaklara parlaklık kazandırmak başta olmak üzere mükemmel bir görünüm verir. Küçük bir kase 2 çay kaşığı kadar jojoba yağını ekleyin ve mikrodalga ya da normal fırında 20 saniye kadar düşük sıcaklıkta ısıtın. Sonrasında bir yemek kaşığı kadar limon suyunu ekleyin ve tırnaklarınızı sadece 4 dakika kadar bekletin. İki hafta boyunca 3-4 günde bir bu uygulamayı tekrarlayın ve harika görüntüyü göreceksiniz.