Gizemli Virüs Yayılıyor! Asya'da Vakalar Çoğaldı!

İlk olarak İngiltere'de çocuklarda görülen ve daha sonra birçok ülkeye yayılan gizemli hepatit virüsünün kesin nedeni bilinmiyor. Geçtiğimiz günlerde 3 çocuğun gizemli bir virüsten öldüğünü açıklayan Asya ülkesi Endonezya, şimdiye kadar bu ülkede 15 şüpheli vaka tespit ettiğini duyurdu.

Gizemli Virüs Yayılıyor! Asya'da Vakalar Çoğaldı!

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), dünya çapında 20 ülkede en az 228 çocuğun hepatite yakalanma olasılığının yüksek olduğunu açıkladı. Bu tür ülkelerden biri olan Endonezya, geçtiğimiz günlerde Nisan ayında 3 çocuğun gizemli hepatit virüsünden öldüğünü açıklamıştı.

273 milyon nüfuslu Asya ülkesi, şimdiye kadar 15 şüpheli gizemli hepatit vakası bildirdi. Endonezya Sağlık Bakanı Budi Gunadi Sadikin de yaptığı açıklamada, benzer vakaların denetlenmesini ve izlenmesini gerektiren bir genelge yayınladığını söyledi.

İlk olarak Avrupa'da birkaç vakada görülen ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan hastalık, 1 ay ile 16 yaş arasındaki çocuklarda etkili oluyor. Bu virüsle enfekte olan çocukların sarılık, ishal, kusma ve karın ağrısı gibi semptomları olduğu bilinmektedir.


Sebebi Adenovirüs mü?
Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Kurumu, genellikle hafif soğuk algınlığına, kusmaya ve ishale neden olan yaygın bir virüs ailesi olan adenovirüslerin hepatit vakalarında rol oynayabileceğine inanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)  bunun üzerine odaklandıklarını belirtti.
Ajans yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık'taki vakaların yaklaşık %77'sinin adenovirüs için pozitif test ettiğini söyledi.