Gizemli Virüs 33 Ülkeye Yayıldı Türkiye’de Var Mı?

Dünya koronavirüsü atlamaya çalışırken yeni virüsler başa bela oldu. Önce gündeme gelen gizemli hepatit daha sonra dünyaya korku salan maymun çiçeği virüsü. Sessiz sedasız ilerleyen gizemli hepatit 33 ülkede görüldü.

Gizemli Virüs 33 Ülkeye Yayıldı Türkiye’de Var Mı?

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), endişelendiren bir açıklama yaptı. İngiltere de ortaya çıkan gizemli hepatit şu an itibariyle 33 ülkeye yayılmış durumda. Bu hastalık şu ana kadar 650 çocuğa bulaştı ve 9 çocuk gizemli hepatit yüzünden hayatını kaybetti.

33 Ülke 650 Vaka

Çoğunluğu 5 yaş altı çocuklarda görülen bu gizemli hepatit virüsü genel olarak 1 ila 16 yaş arası çocuklarda görülüyor. Bulaşan kişilerin yüzde 38’inin karaciğerinin iflas ettiği ve bu çocukların karaciğer nakline alındığı belirtildi. Şu ana kadar toplamda 33 ülkede bu virüs türü tespit edildi. 3 ülkede 650 çocuğa bulaşan bu virüs türü nedeniyle 9 çocuk karaciğer yetmezliğinden hayatını kaybetti.

Hijyen Kuralları Önemli

Gizemli hepatite adenovirüsün sebep olabileceği varsayımının güçlü olmasına rağmen virüsün etiyolojisinin henüz tespit edilemediği vurgulandı. Vakalardan 181'inde adenovirüs, 188'inde de Kovid-19 bulunduğu aktarıldı.

Çocukların kendilerini basit hijyen kuralları ile bir nebze koruyabileceği bu hastalık için uzmanlar çocukların kalabalık ortamlardan uzak durması gerektiğini belirtiyor. Henüz nedeni bilinmeyen bu virüs için uzmanlar temiz suyun önemine ve hapşırırken ağız ve burnun kapatılmasına dikkat çekiyor.

Türkiye’de Görüldü Mü?

Gizemli hepatit virüsünün Türkiye’de görülüp görülmediği henüz bilinmiyor. Ancak Sağlık Bakanlığı bu gizemli virüs hakkında henüz bir vaka duyurmadı. Resmi olarak Türkiye’de görülmüyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /