Facianın Eşiğinden Dönüldü!!

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde bir grup çocuk patlamamış mühimmat buldu. Çevrede bulunan dikkatli bir vatandaş sayesinde facianın eşiğinden dönüldü.

Facianın Eşiğinden Dönüldü!!

Edirne´nin Uzunköprü ilçesinde dere kenarında oynayan çocuklar bir nesne gördü. Merak edip nesneye yaklaşan ve inceleyen çocukları gören bir vatandaş, çocuklara müdahale edip hemen oradan uzaklaştırdı. Bombayı kendi imkanı ile el arabasına yükleyip boş bir araziye getirdi. Ardından hemen güvenlik güçlerine haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler bölgeyi emniyet şeridi ile kapattı.

Bombayı fark edip, ekiplere haber veren Nurettin Çelik, “Akşam dükkanımı erken kapatmıştım, evime geldim. Camda çayımı içerken baktım benim çocuk elinde kazma köprünün oraya doğru gidiyor. Merak ettim ne oluyor diye gittim baktım, elinde kazma kaldırıyor bombaya vuracak. Dur dedim, bombayı kendi imkanlarımla çıkardım. Çuvalla el arabasına koydum, getirdim bahçeye bıraktım ondan sonra da emniyeti çağırdım” dedi.

Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerinde güvenlik önemleri alırken, bomba imha ekibinin talep edildiği öğrenildi.