Erdoğan´dan Kılıçdaroğlu´na Rekor Tazminat Davası

CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde yaptığı açıklamaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, Kılıçdaroğlu'na 500 bin liralık tazminat davası açtığı belirtildi.

Erdoğan´dan Kılıçdaroğlu´na Rekor Tazminat Davası

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu´nun 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasını onanmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde yaptığı açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Kılıçdaroğlu´nun yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu belirterek dava açtıklarını ifade etti.

Ankara Asliye Hukuk Mahkemesine verilen dilekçede, söz konusu iddialarla ilgili olarak daha önce çeşitli vesilelerle açıklama yapıldığı belirtilerek, "İddiaların haksız ve mesnetsiz olduğu vasat zekaya sahip bir kişinin anlayabileceği şekilde izah edilmiştir. Ancak aynı iddiaların tekrarlanmasından anlaşılacağı üzere davalı, eleştiri ile hakaret arasındaki farkı idrak edemediği gibi Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeyi de alışkanlık haline getirmiştir. Davalının bu bağlamda dile getirdiği söylemlerin, demokratik siyasi kültürde bir yeri bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Kılıçdaroğlu´nun o açıklamaları neydi?

CHP İl Başkanlığı önünde yaptığı konuşmada Kemal Kılıçdaroğlu, "Yönetenlere, yönetene, Erdoğan'a sesleniyorum. Sen iki yüzlüsün, fırsatçısın, zorba ve manipülatörsün. Zulmün ve küstahlığın artık son buluyor" demiş ve konuşmasına şöyle devam etmişti:

"Yeni bir hayat başlamak üzere bu ülkenin insanları için. İnsanların özgürce yaşayabileceği bir ülke yaratacağız. Erdoğan bir göğe baktığımızda sana rağmen her şeyin daha iyi gideceğini bu zulmün son bulacağını huzur ve sükunetin bu ülkeye geri geleceğini biliyoruz. Sen sırça köşkünde yaşayacaksın biz omuz omuza olacağız. Cezalandırmaya çalıştığın Canan'ın arkasında koca bir halk var. Canan nezdinde vücut bulan halkın iradesi senden büyüktür. Canan bizimdir, herkes duysun. Hiç endişe etmeyin zalimin zulmü karşısında hiç geri adım atmayacağız. Adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek"