Erdoğan´dan Bedelli Askerlik Müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoklama kaçağı gençlere bedelli askerlikten faydalanma yolunu açılacağı müjdesini verdi.

Erdoğan´dan Bedelli Askerlik Müjdesi!

Erdoğan, sayıları yaklaşık 550 bin kişi olan yoklama kaçağına müjdeli bir haber verdi. Yaptığı açıklamada, "Yoklama kaçağı gençlerimize bedelli askerlikten faydalanma yolunu açıyoruz" ifadelerini kullandı. Kaçak yılına göre bedelli rakamına ilave yapılacağını da belirten Erdoğan, "Gençlerimiz askerlik şubelerine başvurabilirler" dedi.

Açıklamasının devamında Erdoğan, "Kaçak yılına göre değişen oranlarda bir rakam ilavesiyle askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubelerine başvurabilirler. Bakaya gençlerimizin sıkıntısına çözüm getiren bu uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

2022 yılında bedelli askerlik 56 bin 500 lira oldu. Geçtiğimiz dönemde (2021 - Temmuz Aralık) aylarında 43 bin 150 lira ödeniyordu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı da dün 2021 yılı temmuz ayına ait mali ve sosyal haklara ilişkin genelgeyi yayımlamıştı. Genelgenin yayımlanmasıyla birlikte bu yılın sonuna kadar uygulanacak bedelli askerlik bedeli de belli olmuştu. Buna göre yılsonuna kadar bedelli askerlik için 43 bin 151 lira ödemeleri gerekiyordu.

Sizler bedelli askerlikle ilgili ne düşünüyorsunuz. Yorumlarda görüşlerinizi belirtebilirsiniz.

BİLDİRİMLERDEN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN