Erdoğan İzin Vermedi: İlker Başbuğ Yüce Divan'da Yargılanmayacak

Son dakika haberi: İlker Başbuğ bugün yüce divanda yargılanacaktı. Yargılama öncesi bir son dakika gelişmesi yaşandı.

Erdoğan İzin  Vermedi: İlker Başbuğ Yüce Divan'da Yargılanmayacak

Son dakika: İlker Başbuğ Yüce Divan 'da yargılanmayacak.

Anayasa Mahkemesi tarafından alınan karar sonrası  31 Ekim Perşembe günü Genel Kurul gündemine, Genelkurmay eski başkanı İlker Başbuğ 'un Yüce Divan yargılanacağı bildirilmişti.

Edinilen son dakika bilgilerine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbuğ 'un yargılanmasına izin vermedi. 

AYM YARGILAYACAKTI

Söz konusu yargılama bugün Yüce Divan Sıfatı ile AYM tarafından yapılacak. İlker Başbuğ AYM Genel Kurulu 'nda ifade verecekti. 

2017 yılında İstanbul 4 'üncü Ağır Ceza Mahkemesi,  İlker Başbuğ’ un dosyasını ayırmış ve AYM 'ye  göndermişti. Dosya ile ilgili , "Dosyada yapılabilecek tüm tartışmaların ve gerekirse delillerin değerlendirilmesinin yüksek görevli mahkemece yapılmasının uygun olacağı her türlü izahtan ötedir. Bozma ilamı da açıkça bunu belirtmektedir." tespitine yer verilmişti.

BERAAT İÇİN YÜKSEK MAHKEME YOLU

Söz konusu kararın devamında mahkeme, beraat kararını dahi yüksek mahkemenin vermesi gerektiğini ifade ederek "Zira görev hususunun öncelikle değerlendirilmesi zorunlu hususlardan olduğu, görevli olmayan mahkemece yapılan işlemlerin hükümsüz olduğu, bu nedenle olası bir beraat kararının da yüksek görevli mahkemece verilmesinin en doğru olacağı sonucuna varılmıştır." demişti.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA