Erdoğan 'İki Müjde Vermek İstiyorum' Dedi ve Açıkladı

Son dakika haberi: Rize mitinginde konuşan Erdoğan, iki müjde vermek istiyorum dedi ve önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan 'İki Müjde Vermek İstiyorum' Dedi ve Açıkladı

Sn dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iki müjde.

Seçim turlarına başlayan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Rize 'de halka hitap etti. İki müjde vermek istiyorum diyen Erdoğan, Tarım ve hayvancılıkla uğraşan artık yüzde 12 indirimli elektrik kullanabileceğini ve yeni sondaj gemisinin alındığını duyurdu

Erdoğan 'ın açıklamaları şu şekilde;

Özü bir sözü bir gönlü bir sevdası bir Rize... Yaylaları kadar ferah gönüllü Rize... Benim gönlüm Rize’de vazgeçmez, Allah’ın izniyle Rize’de bizden vazgeçmez.

Rize’den aldığımız güçle moralle inşallah 31 Mart’a kadar gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Bu seçimlerde de Rize’den rekor bekliyorum. Rekora hazır mıyız? 1 numara olacak mıyız?

Anlatacaklarımız bilmeyenlere de anlatmanızı bekliyorum Birilerini gözlerini dikmiş 31 Mart gecesini bekliyorlar. Rizeli bunlar fırsat verir mi?

Duymayanlar duysun, duyanların yürekleri oynasın. Cumhur ittifakının karşısına bir yanına FETÖ’yü bir yanına da PKK’yı alanlara önüne de birkaç partiyi alanlara 31 Mart’ta gereken dersi veriyor muyuz?

Şimdi ben Doğu Karadeniz'den Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? 780 bin kilomeyre kare ile Türkiye var. Bay Kemal sen kimlerle kol kola gezdiğini görüyor musun? Sözde İyi Parti, Saadet Partisi sen kimlerle kol kolasın görüyor musun? Rahmetli Erbakan hocamız kalksa acaba bunlara ne derdi. Atatürk'ün partisinin bunlarla ne işi var? Şu CHP'ye 31 Mart'ta sandıklarda bir Osmanlı tokadı vurmaya hazır mıyız?

Bizim arkamızda PKK, YPG var diyor. Bizim arkamızda halk var, hak var.

Son 17 yılda Rize’ye 18 katrilyon yatırım yaptık. Bizden önce gelenlerin böyle bir derdi var mıydı.

Güneysu deresinde öğretim üyeleri için yerel mimari ile orada tüm hocalarımıza lojmanlarını yapıyoruz.

Rize’ye yüzme havuzları gençlik merkezleri futbol sahaları inşa ettik. Sağlıkta 10’u hastane olmak üzere toplamda 28 tesisimizi şehrimize kazandırdık.

Ancak taliplisini bulabilirsek sözümdeyim. Rize’ye inşallah bir şehir hastanesini de kazandıracağız. Bütün mesele şimdi o ihaleye girebilecek müşteriyi bulmak o bulunduğunda inşallah bismillah diyeceğiz.

7 tarihi eseri restore ettik. İmar barışı ile 74 bin hemşerimizin sıkıntısını çözdük.

Rize’de 20 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 162 kilometreye çıkardık.

Rize Artvin Havalimanı yapımına devam ediyoruz. 2020 sonuna kadar da bitirebiliriz.

Havalimanımızı hizmete soktuktan sonra be turizmde büyük bir patlama olacağına inanıyorum.

Rize içme suyu tesislerinde inşaat çalışmaları bitmek üzere… Rize’nin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için çalışıyoruz.

Rize’ye bugüne kadar 2,5 katrilyon tutarında tarımsal destek verdik.

Çay bitkisi gen havuzunu oluşturuyoruz. Bu proje ile en az 2 bin farklı tip geno tipi tarayarak 2 adet gen havuzu oluşturacağız.

Rizeli iş insanlarına toplam 1,5 katrilyon lira tutarında yatırım teşviki sağladık.

15 bin nüfus artışıyla Rize potansiyeline uygun bir şekilde gelişiyor.

Milletimizin moralini bozmak için yapmadıkları işgüzarlık kalmadı. Şimdi de işsizliği dillerine doladılar. Biz hükümet olarak 17 yılda 9 milyon yeni istihdam sağlayarak cumhuriyet tarihi rekorunu kırdık ama buna gölge düşürmeye çalışıyorlar.

Kadınlarımızın gençlerimizin katkısıyla iş gücüne katılım oranı yükseldi. Geçtiğimiz ağustos ayında büyük bir ekonomik saldırıya maruz kaldık. Ekonomik saldırı sonrası istidamda daralma ortaya çıktı ama kontrol altına aldık. Ekonomik dalgalanmaların etkilerini de önemli ölçüde atlattık.

Enflasyon tekrar 6-7’lere kadar düşecek. Enflasyonun hararetini inşallah daha da düşüreceğiz.

Bay Kemal senden bir şey olmaz, sen dürüst değilsin. Batırdın, batıracaksın. Sen bir CD ile partinin başına geçtin koltuğa yapıştın şimdi de ayrılamıyorsun. Ayrılsan da ayrılmasan da bu 31 Mart’ta milletim sana gereken dersi verecek.