EPDK’dan Elektrik Faturalarına İnceleme

Son zamanlarda 1 Ocak itibariyle geçerli olacak elektrik fiyatlarının aralık ayında faturalara yansıdığı şikayetlerinin artmasıyla EPDK harekete geçti. Aralık ayı faturaları mercek altına alınacak.

EPDK’dan Elektrik Faturalarına İnceleme

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, kuruma yapılan 1 Ocaktan itibaren geçerli fiyatların aralık ayından itibaren faturalara yansıtıldığı şikayetlerinin artması sonucu faturaları mercek altına alacaklarını belirtti.

‘’Farklı ayın tarifesini uygulayan şirket ağır bedel ödemek durumunda kalır’’

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, ‘’ Perakende şirketleri, örneğin, aralık ayı içinde ne kadar gün varsa tüketimi ona göre oranlayarak eski fiyatlar üzerinden, ocak ayı içinde ne kadar gün varsa da yine tüketimi ona göre oranlayarak yeni tarife üzerinden hesaplama yapmak zorunda. Her tüketici kullandığı ayın tarifesine göre elektrik faturası öder. Farklı ayın tarifesini uygulayan şirket ağır bedel ödemek durumunda kalır" dedi.

‘’Hiçbir şirket bu metodun dışına çıkamaz’’

Yılmaz, vatandaşlara kendi internet sitelerindeki hesaplama modülünü kullanmalarını ve hataları bildirmelerini ifade etti. Konuşmasında ‘’ 1 Ocak'tan itibaren geçerli olan tarifelerin aralık ayı faturalarına yansıtıldığı yönünde kurumumuza şikayetler geliyor. Şirketlerin faturaları hesaplama yöntemi bellidir. Hiçbir şirket bu metodun dışına çıkamaz. Vatandaşlarımızın en ufak bir tereddüdü varsa internet sitemizdeki fatura hesaplama modülünü kullanmalarını ve herhangi bir hata tespit ederlerse kurumumuza acilen başvurmalarını bekliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Ayrıca, ‘’ Vatandaşlarımız müsterih olsun. Tüketim periyodunun artması veya eksilmesi bir adaletsizlik oluşturmaz. Hiçbir görevli tedarik şirketi de belirlenen tarifelerden farklı bir fatura hesaplama yaparak kendisine ilave bir gelir oluşturamaz. Ancak hatalı faturalandırmaya da kesinlikle göz yummayız, süreci titizlikle takip edeceğiz" dedi