Dünya Diken Üstünde Yeni Salgın Endişesi 4 Çocuk Hayatını Kaybetti

İngiltere’de yayılan bir bakteri sonrası 4 çocuk hayatını kaybetti. Yaşanan bu can kaybı, ülkede yeni salgın endişesini doğurdu.

Dünya Diken Üstünde Yeni Salgın Endişesi 4 Çocuk Hayatını Kaybetti

İngiltere’de Strep A, isimli bakteriyel enfeksiyon yayılmaya başladı. Son olarak 4 yaşındaki Muhammed İbrahim Ali isimli çocuğunda hayatını kaybetmesiyle beraber bu bakteri sonucu 4’üncü çocuk hayatını kaybetti.

Geçen haftanın başında Surrey’ de bulunan Ashford Church of England isimli okulda 6 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetmişti. Bununla beraber Ealing’deki bir ilkokul öğrencisi bu hastalığa yakalandıktan sonra hayatını kaybetmiş, birde 7 yaşındaki Hanna Reap isimli çocuk hayatını kaybetmişti. En son olarak Muhammed İbrahim Ali’nin de hayatını kaybetmesiyle ülke endişeye kapılmaya başladı.

Dört ölümünde herhangi bir sebeple birbiriyle bağlantılı olduğuna dair bir kanıt şuan için yok.

Boğazı ve cildi etkileyen A grubu streptokok bakterisi enfeksiyonu olan bu hastalığın semptomları arasında yüksek ateş, kas ağrıları, kusma ve boğaz ağrısı gibi şikayetler bulunuyor. Bunun yanında boğaz, dil ve deride kızarıklık ve ishal gibi belirtiler de yer alabiliyor.

Yakın temas yoluyla bulaşabilen bu hastalık, çoğu vakada hafif şekilde atlatılsa da bazı durumlarda yaşamı tehdit edip ölümcül olabiliyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /