DSÖ paylaştı! Haftalık küresel maymun çiçeği vakalarında artış

DSÖ yapmış olduğu açıklamasında son bir haftada yaklaşık 7 bin 500 yeni maymun çiçeği vakasının görüldüğü ve toplam vaka sayısının 36 bin 412'ye yükseldiği açıklandı.

DSÖ paylaştı! Haftalık küresel maymun çiçeği vakalarında artış

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yeni başlayan salgın maymun çiçeği hastalığı için açıklamalarda bulundu.DSÖ hastalığın yayılımının hızlandığını ve dünya genelinde haftalık vaka sayılarının yüzde 20 oranında arttığını bildirdi.
Konu hakkında konuşan DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, örgütün Cenevre merkezindeki basın toplantısında maymun çiçeği salgınına dair son gelişmeleri değerlendirerek  2022 yılında toplamda 93 ülkede maymun çiçeği vakalarının görüldüğünü, 16 Ağustos itibarıyla toplam vaka sayısının 36 bin 412 olarak kaydedildiğini ve virüs nedeniyle 12 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Bir haftada 7 bin 500 yeni vaka

Vakaları haftalık bazda değerlendiren DSÖ son bir haftada yaklaşık 7 bin 500 yeni vakanın belirlendiğini ve haftalık vaka sayılarının yüzde 20 arttığını vurguladı.Maymun çiçeğine karşı mevcut çiçek aşılarının etkili olabileceğini ancak aşı tedarikleri ve etkililik oranlarına dair verilerin çok sınırlı olduğunu ifade etti.

Covid-19 kaynaklı ölüm oranlarında artış

Öte yandan hala devam eden Covid-19 salgını ile alakalı salgınının da endişe verici olmayı sürdürdüğünü ,son bir haftada dünyada 15 bine yakın Covid-19 kaynaklı can kaybının yaşandığı belirtildi.