Dolar Bir Sınırı Daha Aştı 2022’nin Yen Rekoru

Son Dakika. Dolar hız kesmeden yükselişe devam ediyor. 2022’nin rekorunu tazeleyerek yeni bir rekor kıran dolar bir sınırı daha aştı.

Dolar Bir Sınırı Daha Aştı 2022’nin Yen Rekoru

Yaklaşık 10 gündür hız kesmeden yükselişini devam ettiren dolar, kritik 15 sınırını aştıktan sonra haftaya başka bir sınırı aşarak devam ediyor. Güne yükselişle başlayan dolar 15,50 sınırını da aşarak 2022 yılının yeni rekorlarını kırmaya devam ediyor.

Kur korumalı mevduatın açıklandığı günden itibaren ilk defa 15,50 sınırını da aşan dolar 10.50 itibariyle 15,55’i görerek yeni tehlikelerin sinyalini vermiş oldu. Analistler, kamunun yön belirleyici olduğu kur politikasına yönelik risklerin özellikle de orta vadede arttığına dikkat çekiyorlar.

Yeni Bant 15,5 – 16 TL Olabilir

Dolar/TL 10 gün öncesine kadar 14.5-15 arasında iki ay boyunca yatay bir seyir izlemişti. Küresel piyasalarda faiz artışları kaynaklı resesyon endişesi ve satış baskısının kuvvetlendiği son günlerde ise TL, dolar karşısında yaklaşık yüzde 5 değer kaybetti.

Bankacılar bu politikada TL’nin önümüzdeki dönemde işlem göreceği bandı kestirmeye ve bunun sürdürülebilirliğini analiz etmeye çalışıyor. Birçok bankacı tarafından bu bandın 15 – 15,5 TL olduğu iddia edilse de bu bandın aşılması, piyasaların yeni bant aralığının15,5 - 16 olacağı görüşünü güçlendirdi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /