Doğu Akdeniz'den Son Dakika Haberi: Alman Fırkateyni, Gemimize Baskın Düzenledi

Son dakika haberi: Doğu Akdeniz'de skandal bir olay meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Alman firkateynindeki askerler Türkiye gemisini bastı ve hukuk dışı arama yaptı.

Doğu Akdeniz'den Son Dakika Haberi: Alman Fırkateyni, Gemimize Baskın Düzenledi

Son dakika : Doğu Akdeniz'de Alman askerleri Türk gemisine çıktı.

Doğu Akdeniz'den son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre Yunan bir komutan tarafından sevk ve idare İrini Harekatı düzenlendiği ve bu hareket kapsamında görevli bir Alman fırtakeyni, Türkiye'den Libya'ya gıda ve boya gibi muhtelif maddeler taşıyan bir gemiyi Doğu Akdeniz'de durdurarak, uluslararası hukuka aykırı bir şekilde saatlerce aradı.

İSTANBUL'DAN ÇIKTI

Türk bandıralı "ROSELINA-A" gemisi, taşıdığı insani yardım malzemeleri ile İstanbul'dan demir alarak Libya'ya hareket etti ve Libya'ya doğru yol almaya başladı. Gelen son dakika bilgilerine göre geminin dün gece saatlerinde uluslararası hukuka aykırı şekilde arandığı öğrenildi. Personelin helikopterden inişi ve Hamburg Fırkateyni'nin "ROSELINA-A" gemisi çevresindeki hareketleri de gemi personeli tarafından cep telefonuyla anbean kaydedildi.

İşte o görüntüler:

Geminin süratini düşürterek, yolundan engelleyen askerler Türkiye’den izin almadan, yapılanın hukuki olmadığı yönünde yapılan tüm ikazlara uymayarak gemideki tüm konteynerleri açarak aradı. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren aramanın ardından gemide insani yardım malzemesi, bisküvi gibi gıda maddeleri, boya gibi maddeler dışında bir şey olmadığını anlayan askerler gemiden ayrıldı.