Dezenfektan İçen 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 1 Kişi Kör Oldu

Amerika Birleşik Devletleri'nin New Mexico eyaletinde el dezenfektanı içen 3 kişi metanol zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybederken, yine aynı şekilde el dezenfektanı içen 3 kişinin de yoğun bakımda tedavi gördüğü, 1 kişinin ise görme yetisini kaybettiği bildirildi.

Dezenfektan İçen 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 1 Kişi Kör Oldu

New Mexico eyaleti Sağlık Bakanı Kunkel, "Metanol içeren bir el dezenfektanı içtiyseniz, lütfen tıbbi yardım alın. Metanol zehirlenmesi için bir panzehir kullanılabilir. Ancak bir kişiye ne kadar erken müdahale edilirse, iyileşme ihtimali o kadar artar" diye konuştu. Yüksek miktarda metanol alınması, vücutta mide bulantısı, kusma, baş ağrısı, bulanık görme, sinir sisteminde kalıcı hasar ve  körlüğü de beraberinde getiriyor.

AKILLARA TRUMP'IN AÇIKLAMALARI GELDİ

New Mexico'da el dezenfektanı içen kişilerin ölümünün ardından akıllara Trump'ın dezenfektanları deri altına enjekte etmeye yönelik açıklamaları geldi. ABD Başkanı Trump, geçtiğimiz haftalarda koronavirüsle ilgili yaptığı açıklamalarda, Dezenfektanların dışarıdaki virüsleri öldürdüğü gibi , vücut içerisindeki virüsleri de öldürebileceğini düşündüğünü, enjektör yardımıyla deri altına dezenfektan verilmesiyle koronavirüsten korumanın mümkün olup olmayacağını merak ettiğini söylemiş, Trump'ın açıklamaları sağlık camiasının büyük tepkisini çekmişti. ABD Başkanı Donald Trump , daha sonra yaptığı açıklamada , söylemlerinin çarpıtıldığını, gereksiz sorular soran gazetecilere kinayeli cevap verdiğini, asla bu tür bir eylemi tasvip etmediğini söylemişti.