Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriyeliler Hakkında Net Tavrını Ortaya Koydu

Son Dakika. Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriyeliler ile ilgili net tavrını ortaya koydu; ‘’Arzu ettikleri zaman dönebilirler, asla kovmayız ve kovmayacağız’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriyeliler Hakkında Net Tavrını Ortaya Koydu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye'nin Gücü Ödülleri programına katıldı. Erdoğan, Türkiye'de bulunan sığınmacılara yönelikte açıklamalarda bulundu.

''Asla Kovmayız, Kovmayacağız''

Erdoğan, "Biz muhacirlik ve ensar olma kabiliyetinin ne olduğunu en iyi bilen bir kültürün mensuplarıyız. Muhacirlik nedir, ensar nedir? Bunu anlamayanlarla, bunu bilmeyenlerle işimiz yok. Biz sevgili peygamberimizin muhacirliğini de ensarlığını da biliriz. Onun için de biz bu yolda aynı anlayışla devam ediyoruz. Suriye'den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal. Siz ne derseniz deyin, biz oradayız. Bu konutları da onun için yapıyoruz. Birileri çıkmış, durmadan laf salatası yapıyor. Bizim kapımız açık, onlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Onları katillerin eline kucağına atmayacağız." dedi.