Can Alan Gizemli Virüsün Belirtileri Açıklandı Türkiye’de Tespit Edildi Mi

İlk olarak İngiltere’de ortaya çıkan ve çocuk hepatiti olarak adlandırılan gizemli virüs şuana kadar 11 ülkede 169 kişide tespit edildi. Peki Türkiye’de var mı bu virüs, belirtileri nedir?

Can Alan Gizemli Virüsün Belirtileri Açıklandı Türkiye’de Tespit Edildi Mi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), gizemli çocuk hepatit virüsünün belirtilerini açıkladı. İlk olarak İngiltere İskoçya'da görülen ve daha sonra 11 ülkeye yayılan gizemli hepatit virüsünün oluşum nedeninin saptanamaması yeni bir küresel salgın endişesini tetikliyor.

11 Ülkede 169 Çocukta Görüldü

Dünya Sağlık Örgütü gizemli virüsün şuana kadar 169 çocuğa bulaştığını ve bir kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. İlk ölümün yaşanması korku ve paniği daha da arttırdı. Gizemli Hepatit virüsünün çoğunlukla 1 ay ile 16 yaş aralığındaki çocuklarda görüldüğü tespit edildi.

Karaciğeri İflas Ettiriyor

Yapılan açıklamalarda virüsün şiddetli etkileri nedeniyle karaciğeri iflas eden 17 çocuğa karaciğer nakli yapıldığı kaydedildi.

Belirtiler Açıklandı

Tespit edilen vakalardaki genel belirtiler karın ağrısı, ishal ve kusma oldu. Vakaların çoğunda ise yüksek ateş gözlemlenmediği belirtildi.

Türkiye’de Vaka Görüldü Mü?

DSÖ'nün verilerine göre ilk olarak 5 Nisan 2022'de İskoçya'da 10 yaş altı 10 çocukta tespit edilen hepatit virüsü, 8 Nisan'dan itibaren İngiltere genelinde yayılarak 64 çocuğa daha bulaştı. Daha sonra başta Avrupa olmak üzere Amerika ve İsrail’e de yayıldı.21 Nisan itibarıyla DSÖ verilerine göre ülkelerdeki vaka sayıları şöyle:
İngiltere 114,
İspanya 13,
İsrail 12,
ABD 9,
Danimarka 6,
İrlanda 2,
Hollanda 4
İtalya 4
Norveç 2
Fransa 2
Belçika 1
Türkiye'de şu ana kadar gizemli hepatit virüsü tespit edilmedi. Ancak 20 günde 11 ülkeye yayılması endişelerin boyutunu gözler önüne seriyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /