Bartın Maden Kazasıyla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre 'Bartın Amasra’daki maden kazası ile ilgili Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili 3 Savcı görevlendirilmiştir. İfadelerine yer verildi.

Bartın Maden Kazasıyla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, akşam saatlerinde Bartın Amasra'da meydana gelen madem patlaması ile ilgili soruşturma başlatıldığını ve konuyu araştırmak amacıyla 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği açıklandı.

Peki Neler Olmuştu?
Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında çok şiddetli bir patlama meydana gelmişti. Yer altında işçilerin olduğu öğrenilirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Türkiye Taş Kömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında grizu patlaması ihbarının alınması üzerine bölgeye ekipler vakit kaybetmeden sevk edildi.


Yer Altında İşçiler Var

Maden ocağından gelen ilk bilgilere baktığımızda ise patlamanın 350 metre aşağıda ortaya çıktığını ve yer altında işçilerin mahsur kaldığı bilgisini arıyoruz. Ekiplerin, işçileri kurtarmak amacıyla acilen çalışma başlattığı da duyuruldu. Maden ocağında toplamda 400 işçinin çalıştığı ve bu patlamanın 4 ile 12 vardiyası arasındaki işçilerin çalışmaları esnasında meydana geldiği kaydedildi. Bu vardiyada çalışan işçilerin sayısının ise 100 ile 150 arasında olduğu belirtildi.