Barınaktaki Hayvan Katliamına Tahliye Kararı

Konya Büyükşehir Belediyesine ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde köpeği kürekle vurarak öldürdükleri gerekçesiyle 6'şar yıla kadar hapsi istenen 2 şahıs tahliye edildi.

Barınaktaki Hayvan Katliamına Tahliye Kararı

Konya’da görevli oldukları barınakta bir köpeği eziyet ederek öldürdükleri gerekçesiyle yargılanan 2 sanığa tahliye çıktı. Olayların sosyal medyaya yansımasıyla çok sayıda insanın tepkisini çeken görüntülerde yer alan iki kişi hakkında gözaltı ve tutuklama kararı çıkmıştı. Haklarında 6’şar yıla kadar hapis cezası istenen sağlık teknisyeni Murat B. ile hayvanı sürükleyerek götüren Sefa Ç.’nin tahliyesine karar verildi. Duruşma 20 Ocak tarihine ertelendi.

“Keşke Köpek Beni Isırsaydı”

Köpeğin kendisine saldırmasını önlemeye çalıştığını belirten sanık Murat B., “Kafasına vurmak istemedim. Ertesi gün köpeği gördüm, yaşıyordu. Olaydan sonra belimdeki rahatsızlık nedeniyle 3-4 gün rapor aldım. Hayvanları seviyorum. Keşke köpek beni ısırsaydı da böyle bir olay yaşanmasaydı” savunmasında bulundu.

“Pişmanım”

Sanıklardan Sefa Ç. ise olay günü kafesteki köpekleri aşılayıp tekrar kafeslere koyduğunu, köpeğin kafestek çıkarak Murat B.’ye saldırdığını ileri sürerek “Köpek saldırınca Murat yanındaki kürekle bir kez vurdu. Köpek sersemleyince o sırada yakaladım. Hiç tepki göstermedi. İşe yaklaşık iki ay önce başladım ve ilk kez böyle bir olay gördüm. Elinde sopa veya buna benzer bir şey olanlara köpek saldırmıyordu. Köpek bayıldıktan sonra 2-3 metre götürdüm. Sonra müdahale edildi. Köpeği ilaçladıktan sonra bıraktım. Pişmanım. Nasıl olduğunu bende bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /