Bakanlık Harekete Geçti! Hastane Randevusu Alıp Gitmeyenler Şimdi Yandı

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan bir son dakika kararına göre hastane randevusunu alıp da gitmeyenler cezalandırılacak. Randevuyu iptal etmeyenler 15 gün boyunca aynı branştan herhangi bir hastanede ya da herhangi bir hekimden randevu alamayacak. Son dönemlerde Türkiye'nin 81 ilinde ve ilçelerinde gerek MHRS uygulaması üzerinden gerekse de Alo 182 üzerinden hastane randevusu alıp da gitmeyenlerin sayısında meydana gelen artış Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Sağlık Bakanlığı kamu hastane

Bakanlık Harekete Geçti! Hastane Randevusu Alıp Gitmeyenler Şimdi Yandı

Randevu Saatine Kadar İptal Edilmesi Mümkün

Bu cezalarla karşılaşmamak amacıyla hastalar, randevu saatine kadar iptal işlemini gerçekleştirebilecek. Benzer uygulama yaklaşık olarak 2 ay önce nüfus müdürlüklerinde de başlamıştı.


Her 4 Randevuda Birine Gidilmiyor

Diğer taraftan Sağlık Bakanı Fahrettin koca yapmış olduğu açıklamada her 4 randevudan birine gidilmediğini açıklamış ve böylece randevu bulamama hususunun önemli bir sebebinin ise bu olduğunu dile getirmişti.

Ekim Ayında 17 Milyon Randevu Alındı 

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan verilere göre ekim 2022'de 17 milyon 99 bin 328 kişi kamu hastanelerinden tedavi aldı. Bu ayda toplamda 13 milyon 623.042 randevu alıntı fakat bunların 10 milyon 750 bin 35'i muayeneye dönüştü.