Bakanlar Bartın'da: Üretime Ara Verip Alanı Kapattık

14 Ekim'de Bartın'da meydana gelen patlama faciası ile alakalı konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ocaktaki kısmı yangın ile mücadeleye devam edildiğini ve alanı kapatmak kararı aldıklarını söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, maden faciasının meydana geldiği Bartın'ın Amasra ilçesinde yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, yangının sürdüğünü ve bu sebeple alanı kapatma kararı aldıklarını, üretimi ara verileceğini s

Bakanlar Bartın'da: Üretime Ara Verip Alanı Kapattık

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ İse Şunları Söyledi;

“Şehitlerimizin hepsine Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum. Tabii bu kazaların olmaması en büyük dileğimizdir. Bu kazaların olmaması için ciddi tedbirler alındı. Bundan sonra da geliştirilerek uygulanmaya devam edecektir. Kaza anı itibariyle Cumhurbaşkanımız liderliğinde tüm bakan arkadaşlarımız sürekli olay yerinde oldular. Mahsur kalan kardeşlerimizi kurtarmak, ailelerine ulaştırmak için çabaladılar. Arama kurtarma faaliyetlerinde bulunan herkese teşekkür ediyorum.. 


Bu kazanın ciddi şekilde soruşturulması son derece mühimdir. Başsavcılığımız gerekli tahkikakı derhal başlattı. Görevlendirilen Cumhuriyet savcılarımızın 5’i bu konu için tahkikat yapmaktadır. Bu olay, bütün açıdan incelenerek soru sorulacak ve aydınlatılacaktır. Kusur, eksiklik, ihmal her ne varsa ortaya çıkacaktır. Hiç kimsenin endişesi ve tereddüdü bu konuda olmasın.”


Dedi.