Bakan Koca'dan doktorların emekli maaş değerlendirmesi

Sağlık Bakanı Koca doktorların emekli maaşlarını değerlendirdi. Emekli olacak olan doktorların imtiyazlı bir emeklilik maaşına kavuştuğunun altını çizdi.

Bakan Koca'dan doktorların emekli maaş değerlendirmesi

Sağlık sektöründe beklenen iyileştirmeler ard arda gelirken sağlık çalışanlarının merakla beklediği ek gösterge meclisten geçti.Sağlık çalışanların maaş ve emeklilik düzenlemeleri gerçekleştirilirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden doktorların emekli maaşlarını değerlendirdi.Bakan Koca yapmış olduğu değerlendirmesinde , doktorların, 2008 sonrası göreve başlayanları da kapsayacak şekilde imtiyazlı bir emeklilik maaşına kavuştuğunu bildirdi.

Kazanımların tamamı emekliliğe sayılacak

"Beyaz reform" etiketiyle yapmış oluğu paylaşımlarda bu kez doktorların emeklilk maaşlarına değinen Bakan Koca sosyal medya hesabından "Doktorlar, 2008 sonrası göreve başlayanları da kapsayacak şekilde, imtiyazlı bir emeklilik maaşına kavuştu. Emeklilik ek ödemesi, beklenen pirim etkisinden daha yüksek. Kazanım, tamamı emekliliğe sayılacak 'tek kalem maaş' talebinin üzerindedir." ifadelerine yer verdi.