Bakan Koca: Bilim Kurulu Ocak Ayında Toplanacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapmış olduğu son dakika açıklamasıyla SMA bilim kurulunun yeni yılın ilk ayında bir araya geleceğini duyurdu. SMA tedavisinde kullanılmakta olan ilaçların masaya yatırılacağını söyledi. Bakan Koca, piyasada bulunamayan ilaçlara ilişkin de konuştu. 3 ila 4 hafta içerisinde sürecin normale döneceğini söyledi.

Bakan Koca: Bilim Kurulu Ocak Ayında Toplanacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı külliyesinde tertiplenen kabine toplantısının sonrasında gazetecilerin sorularına cevap verdi. Gündeminde ise SMA bilim kurulu toplantısı vardı. Bakan Koca , SMA bilim Kurulu'nun Ocak ayında toplanacağını dile getirdi ve toplantının gündemine yönelik ayrıntıları paylaştı.

SMA Bilim Kurulu Neyi Görüşecek? 

Ana gündem maddesi tedavide kullanılmakta olan ilaçlara ilişkin son meydana gelen gelişmeler olacak. Türkiye'de henüz kullanılmayan ilaç ile tedaviler ve bunların hangi hasta kategorilerinde kullanılabileceğine karar verilebilir. Bilim kurulunun bu hususta alacağı kararlar böylece kamuoyu ile paylaşacak. Piyasada erişim sağlanamayan ilaçlara yönelik değerlendirmede bulunan bakan Koca, piyasada yeterli miktarda ilaç ulunana kadar İlaç ihracatını durdurduklarını söyledi. Piyasadaki 7000 kalem ilaç içerisinde en az bulunan ilaç sayısının 950'den 154'e düştüğünü ve 3 ila 4 hafta içerisinde durumun normale dönüşeceğini söyledi.