Bakan Bilgin Asgari Ücret Toplantısı Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Son Dakika. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den asgari ücret toplantısı öncesi açıklama geldi.

Bakan Bilgin Asgari Ücret Toplantısı Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Asgari ücret tespit komisyonu bugün toplanıyor. İkinci toplantının yapılacağı asgari ücrette toplantı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den önemli bir açıklama geldi.

Kayıtlı Kadın İstihdamı Projesi programında asgari ücretle ilgili açıklamada bulunan Bakan Bilgin, “İnanıyorum ki işçi ve işveren tarafıyla birlikte diğer ücretleri de rahatlatacak bir düzeyde uzlaşmayla belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin, asgari ücret ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;

“Asgari ücret favkalade önemli bir kuruldur. Asgari ücret temel ücret haline geldi diye ezberlenmiş söz var bu doğru değil. Asgari ücretli yüzde 38 civarında. Asgari ücret, diğer çalışanların ücretlerinin yukarı tırmandırılmasını sağlıyor. Ücretlerin arasındaki farklılaşmanın yukarı doğru gittiğini ortaya koymaktadır. Bugünkü toplantıda işçi ve işveren tarafıyla birlikte diğer ücretleri de rahatlatacak bir düzeyde uzlaşmayla belirleyeceğiz Bu hafta ya da önümüzdeki hafta, bu ay içinde yasal olarak imzalamamız lazım. Geniş uzlaşmayla bunu gerçekleştiririz diye umut ediyorum.”

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /