Avrupa'da Yeni Hastalık Paniği: Kawasaki Hastalığında Korkutan Artış... Belirtilere Dikkat!

Korona salgını ile birlikte Avrupa 'da bir salgın daha başladı. Koronavirüs ile bağlantısı olduğu belirtilen Kawasaki hastalığı İtalya 'da 30 kat arttı. Peki Kawasaki hastalığı nedir? Belirtileri nedir?

Avrupa'da Yeni Hastalık Paniği: Kawasaki Hastalığında Korkutan Artış... Belirtilere Dikkat!

Korona salgını ile birlikte yeni salgın paniği: Kawasaki benzeri hastalılar 30 kat arttı.

ABD ve Avrupa 'da korona salgını ile birlikte Kawasaki benzeri hastalıkların görülmesi artmaya başladı. Edinilen son dakika bilgilerine göre hastalık sayısının 30 kat arttığ öğrenildi. Her 10 çocuktan 8 'inin koronavirüse karşı antikor geliştirdiği öğrenildi. 

Amerika ve Avrupa 'da çocukların damarlarında baş gösteren ve kalbe de etki eden , iltihaplanmaya neden olan vakalar , şikayetler son dönemlerde arttı. İtalyan doktorlar yaptıkları son dakika açıklamasında hastalığın corona ile bağlantısı olabileceğini söyledi. 

İtalya 'daki korona salgının en yüksek görüldüğü şehir Bergamo. Bu şehirde bulunan  Papa Giovanni XXIII Hastanesi 'ndeki  tıbbi kayıtlara göre, virüs kente  geldiğinden bu yana Bergamo'da Kawasaki benzeri vakaların sayısı ayda 10' a kadar çıktığı görüldü.

DAHA ÖNCE ÜÇ AYDA BİR

Önceki kayıtlara bakıldığında bu hastalığın üç ayda bir görüldüğü , korona salgını sonrası hastalık vakalarının artış gösterdiği öğrenildi. 

HAYAT KURTARMA MÜDAHALESİ

Kawasaki hastalığını kapan çocuklarla ilgili açıklama yapanİtalyan doktorlar, toksik şok ile Kawasaki hastalığı belirtisi gösteren bazı çocuklara yoğun bakımda hayat kurtarma müdahalesi yapılmasını istedi. 

Hastalığa yakalanna 10 çocuktan 8 'inin bu hastalığa karşı antikor geliştirdiği açıklanırken , kalan 2 çocuğun testlerinin yanlış sonuç vermesi ile ilgili olduğu doktorlar tarafından savunuldu. 

KORONA YÜZÜNDEN

Papa Giovanni XXIII Hastanesi Çocuk Sağlığı Bölüm Başkanı Dr. Lorenzo D’Antiga, hastalık hakkında bir son dakika açıklamasında bulundu. D'Antiga yaptığı açıklamada korona ile Kawasaki hastalığını ilişkilendirdi ve  "Çalışmamız,  Sars-CoV-2 enfeksiyonu ile bu iltihabi durum arasındaki bağlantıya dair ilk kesin kanıtı sağlıyor. Bu bilinmeyen virüsle baş etmeye çalışırken tüm dünyadaki doktorlara yardımcı olmasını umuyoruz" dedi ve "Bu hastalarda Kawasaki hastalığına Sars-CoV-2'nin neden olduğuna dair benim şüphem yok." ifadelerini kullandı.

KAWASAKİ HASTALIĞI NEDİR , BELİRTİLERİ NEDİR?