11 ilde Hacker Operasyonu!

Diyarbakır merkezli toplam 11 ilde “Kalkan” adı verilen bir operasyon düzenlendi. Operasyonla 85 milyon kişinin bilgilerini sattıkları belirlenen 20 şüpheli gözaltına alındı.

11 ilde Hacker Operasyonu!

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, şirket sistemlerinde veri ihlali yapıldığına yönelik ihbarla harekete geçti. Yoğun çalışma yürüten polis ekipleri sanal ortamla irtibat halinde olan rumuz isimli 20 kişiyi tespit etti.

Tespit sonrası kimlik bilgilerine ulaşılan 20 kişi 11 ilde eş zamanlı yapılan baskınlarla yakalandı. Gidilen adresler çok sayıda telefon, bilgisayara ve dijital materyal ele geçirildi.

Yakalanan şüphelilerin çoğunlukla geniş yetkilere sahip üstü düzey kamu görevlilerini hedef aldığı belirlendi. Şüpheliler tarafından gönderilen sahte maillere tıklayan kişilerin şifreleri ele geçiriliyor ve bu şifrelerle yaklaşık 85 milyon kişinin kimlik, adres, kredi kartı bilgilerinin ele geçiyor. Şüphelilerin ele geçirdikleri bu bilgileri dolandırıcılara sattığı belirlendi.

Şüphelilerin ayrıca bir sanal platform kurdukları, söz konusu platforma referans ile üye olunduğu belirlendi. Şüphelilerin kurdukları platform üzerinden siber polisine yakalanmamak için neler yapılması gerektiğini birbirlerine anlattıkları da tespit edildi.

Hacker örgütüne yapılan 'Kalkan' isimli operasyonla polis, örgüt elebaşının başka bir suçtan tutuklu olduğunu da tespit etti. Ayrıca örgüt yöneticilerinin birbirlerini sadece sanal isimleri ile tanıdıkları, gerçek hayatta hiç tanışmadıkları belirtildi.

20 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor