Galatasaray'dan Koronavirüs Açıklamas: Pozitif Bulguya Rastlanılmadı

Galatasaray'da futbolcular, teknik heyet ve diğer personele yapılan yeni tip koronavirüs testleri neticesinde pozitif bulguya rastlanılmadığı açıklandı.

Galatasaray'dan Koronavirüs Açıklamas: Pozitif Bulguya Rastlanılmadı

Galatasaray'dan koronavirüs konusunda açıklama geldi. Galatasaray'ın resmi açıklamasında yapılan açıklamada, "Galatasaray Futbol Takımı tüm oyuncuları, Teknik Direktörümüz Fatih Terim ve yardımcıları ile performans, sağlık, idari ve destek kadrolarındaki çalışanlarımıza sponsor hastanemiz Liv Hospital tarafından yapılan Covid 19 testleri sonuçlanmış ve pozitif vakaya rastlanmamıştır. Antrenman programları sürdükçe testler belirli aralıklarla tekrar edilecektir." denildi.

FENERBAHÇE'DE POZİTİF VAKA TESPİT EDİLMİŞTİ

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şu ifadeler görüldü: 

Kulübümüz tarafından Samandıra Can Bartu Tesislerimizde 5 Mayıs Salı günü tüm futbolcu, teknik ekip ve çalışanlarımıza Covid-19 tanı testi yapıldığı;
Samandıra çalışanlarımızdan birinin sonucunun pozitif tespit edildiği, bir diğer çalışanımızın da şüpheli durumda olduğu paylaşılmıştı.

İlk testte pozitif çıkan çalışanımızın ev izolasyonunda tedavisine devam edilmektedir. İlk testlerde şüpheli görülen çalışanımızın ise bugün yapılan yeni test sonucunun negatif olduğu saptanmıştır.

Bu gelişmeler doğrultusunda, takımımızın 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü yapacağı antrenman iptal edilmiş; futbol takımımız ve teknik ekibimizin tamamı Pazartesi günü bir kez daha Covid-19 PCR testine tabi tutulacaklardır.

Konu hakkında gelişme oldukça tekrar kamuoyuna bilgilendirme yapılacaktır.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ