Ziraat Bankası Konut Kredisi Faizlerinde İndirime Gitti!

Ziraat Bankası'nın konut kredisi faizlerinde indirime gittiği bildirildi. Geçtiğimiz günlerde 1.79 seviyesinde görülen konut kredisi faizlerinin 120 ay için 1,5'e gerilediği görülürken, Ziraat Bankası'nın konut ürün Pakati kampanyasında 100 Bin TL'lik 120 ay vadeli kredi çeken bir vatandaş, bu kredi için her ay 1801 TL taksit ödeme durumunda.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faizlerinde İndirime Gitti!

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faizlerinde İndirime Gitti!

Ziraat Bankası'nın konut kredisi faizlerinde indirime gittiği bildirildi. Geçtiğimiz günlerde 1.79 seviyesinde görülen konut kredisi faizlerinin 120 ay için 1,5'e gerilediği görülürken, Ziraat Bankası'nın konut ürün Pakati kampanyasında 100 Bin TL'lik 120 ay vadeli kredi çeken bir vatandaş, bu kredi için her ay 1801 TL taksit ödeme durumunda. Ziraat Bankası'nın resmi sayfasında konuya ilişkin yapılan bilgilendirmede, "Bankamız Konut Kredisi'ne hemen başvurun, 120 aya kadar vade imkânı ile hayalinizdeki evin sahibi olun.​​120 aya kadar vade ile satın alacağınız konutun eksper​tiz değerinin en fazla %80’ine kadar kredi kullanabilirsiniz.Krediye konu gayrimenkul üzerine ipotek tesis edilir. Gerekli görülmesi halinde ek teminat talep edilebilir.Kredi boyunca hayat, konut ve zorunlu deprem sigortası yapılmaktadır." ifadelerine yer verilirken, ilgili konut kredisi kampanyasına başvuruların Ziraat Bankası şubeleri, web sitesi, Ziraat Mobil, İnternet şubesi, ATM ve çağrı merkezi üzerinden yapılabildiği belirtildi. Ziraat Bankası konut kredisine başvuru sırasında talep edilen belgeler ve diğer hususlara https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bireysel/krediler/konut-gayrimenkul/konut-kredisi  adresinden erişim sağlanabiliyor.

TESK Başkanı Konut Kredisi Faizleri Konusunda Çağrıda Bulunmuştu

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, konut kredisi faizleri ve konut fiyatlarıyla ilgili geçtiğimiz gün , "İnşaat sektöründe son açıklanan satış rakamları fiyatların aşağı çekilmediğini gösteriyor. Fiyatlarının yarıya düştüğünü iddia ederek 2 milyon liraya kadar ev satmaya çalışan firmalar var. Asgari ücretin 2 bin lira olduğu bir ülkede 2 milyon liraya ev satmaya çalışmak çok normal değil. Merkez Bankasının faiz kararının ardından konut kredi faizleri de düşürülmeli. Gayrimenkul fiyatları aşağı çekilirse 2 milyona yakın konut stoku kısa zamanda erimeye başlar." değerlendirmesinde bulunmuştu.