TOKİ’den Ucuza Kiralık Ev Konut Fiyatları İçin 5 Formül

Artan kira ve ev fiyatları vatandaşın belini bükmeye hazırlanırken hükümet yeni planını devreye sokmak üzere. Haziran başında yapılacak düzenleme için 5 formül önerildi.

TOKİ’den Ucuza Kiralık Ev Konut Fiyatları İçin 5 Formül

Çevre, Şehircilik ve İklimlendirme Bakanı Murat Kurum, kira fiyatlarını düzenlemek için sektör temsilcilerinden görüş istedi. Ortaya uygulanabilecek 5 öneri çıktı. Peki nedir bu öneriler, hangisi uygulanacak?

Sektör kaynaklarından kira düzenlemesi için 5 farklı öneri geldi. Bu beş öneride vatandaşı rahatlatabilecek uygun öneriler olarak değerlendiriliyor.

TÜFE’nin Sabit Tutulması

İlk önerilen maddenin başında TÜFE oranının 12 aylık değişim oranının sabit tutulması geliyor.. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, "Kira sınırlaması çalışması geçici olmalıdır, kalıcı düzenleme mal sahipleri içinde ciddi sorun oluşturabilir. TÜFE 12 aylık değişim oranı sabit oranda tutulabilir’’ dedi.

Kira Rayici Belirleme
ikinci olarak önerilen formül şu şekilde; Bölge kira rayici belirlenebilir. Buna göre her bir bölge için belirli bir fiyat belirlenip bu fiyatın üzerinde kiraya izin verilmemesi konusu önerildi.

Ofis Alanına 25 Bin Konut

Kiralama şartlı olarak ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına kiraya verilmesi şartı ile ofis alanlarının konuta dönüştürülmesi çalışması yapılarak 25 bin konut üretilebilir önerisi sektör kaynakları tarafından sunulan önerilerden biri oldu. Bu konuda yasal çalışma yapılması gerekliliği belirtildi.

TOKİ’den Kiralık Ev

TOKİ yaptığı konutları uygun fiyatlara satışa sunmakta, yetkililerden gelen önerilerden biri de satılık evlerin yanında birde kiralık evlerin yapılması. TOKİ, kiraladığı evleri uygun fiyatlara vatandaşa kiralayabilir. Böylelikle ev piyasasına bir düzenleme gelebilir.

Son öneri ise kira sınırlaması çalışmasının geçici olması önerisi oldu.

Peki sizce hangi öneri daha mantıklı, hangisi olursa hem kira fiyatları düşer hem de kiracı ile ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar sona erer, yorumlarınızda belirtebilirsiniz.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /