TOKİ’den 100 Bin Ucuz Konut Müjdesi Tarih Belli Oldu

TOKİ, dar ve orta gelirliler için konut müjdesi geldi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, yeni bir sosyal konut kampanyası başlatılacağını açıkladı.

TOKİ’den 100 Bin Ucuz Konut Müjdesi Tarih Belli Oldu

Ucuz konut için bekleyen vatandaşlar için TOKİ’den kampanya müjdesi geldi. 100 bin konut için Ağustos ayı işaret edildi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, “20 yılda sosyal konut üretiminde başlattığımız kampanyalar gibi, vatandaşlarımızın alım güçlerini dikkate alarak ağustos ayında yeni bir sosyal konut kampanyası başlatılacak” dedi.

TOKİ tarafından, 1 milyon 100 bin konuta ulaşıldığını kaydeden Bulut, sosyal konut, kentsel dönüşüm, afet sonrası konut üretimi, tarım köy uygulamaları, millet bahçeleri, sosyal donatı ve yurtdışı uygulamaları ile bir sosyal konut modeli şeklinde uygulamaların olduğunu dile getirdi. Konut ihale sayısını 2020’de 100 bin, 2021’de 80 bin konuta çıkardıklarını ifade eden Bulut, şunları kaydetti:

Yıllık Satış 71 Bin

“Toplam 775 şantiyede yaklaşık 70 bin kişiye istihdam sağlanıyor. 2021’de Türkiye genelinde ilk el konut satışlarında TOKİ’nin payı ilk defa yüzde 13.8’e yükseltilmiş, 50 bin olan yıllık konut üretim miktarı da ortalama 71 bine çıkarılmıştır. Vatandaşlarımızın konut alımlarını kolaylaştıracak yüzde 20 ve yüzde 30’lara varan sübvanseler yapılarak yüzde 10 peşinatla başlayan, 120, 180, hatta 240 aya varan vadelerle konut sahibi olmaları sağlandı.’’

100 Bin Sosyal Konut Ağustos’ta

Sabah'ta yer alan habere göre, 2021 yılında Türkiye genelinde ilk el konut satışlarında TOKİ'nin payı ilk defa yüzde 13,8'e yükseltilmiştir. 50 bin olan yıllık konut üretimi miktarı da ortalama 70 bine çıkarılmıştır.

Bu yıl yaklaşık 50 milyar yatırımla inşaatı devam eden 144 bin konuttan 64 bini, işyeri, hükümet konağı gibi projelerin gerçekleştirilmesi sağlanacaktır.

Bu yılın ağustos ayında yeni bir sosyal konut kampanyası başlatılacaktır.

Buradaki konut sayısı da en az 100 bin olacaktır.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /