TOKİ Kura Çekimi Ne Zaman? İşte Ankara-İstanbul-İzmir-Gaziantep-Bursa Başvuru Sayısı

TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa ve Gaziantep şehirlerine yapılan başvuru sayısı belli oldu. İşte TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde illere göre başvuru sayısı ve kura çekimi tarihi.

TOKİ Kura Çekimi Ne Zaman? İşte Ankara-İstanbul-İzmir-Gaziantep-Bursa Başvuru Sayısı

TOKİ 100 bin konut başvuru sayısı belli oldu.

TOKİ , her tıl 100 bin sosyal konut yapcak ve vatandaşlar , peşinat verdikten sonra kira öder gibi ev sahibi olacak. 16 Aralık 2019 günü başlayan başvurular 15 Ocak 2020 günü sona erdi. Başvuruların sona ermesinin ardından en çok araştırılan konu , 100 bin sosyal konut projesi için başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını , kura çekiminin ne zaman yapılacağı konusu oldu. TOKİ 100 bin sosyal konut projesine başvuru yapan vatandaşlar, kura çekiminin hangi tarihte yapılacağını , Ankara, İstanbul, Ankara, Gaziantep, Ankara ve Bursa 'da kaç kişinin başvuru yaptığı belli oldu. 

TOPLAM BAŞVURU SAYISI

TOKİ tarafından alınan 100 bin sosyal konut başvurusunda toplamda 1 milyon 211 bin 518 kişi müracaatını yaptı. 

2+1 ve 3+1 evler , kura sonucuna göre vatandşlara verilecek. Kurada adı çıkanlar , evlerin fiyatı üzerinden peşinat ödemesi yapacak. Peşinatın verilmesinin ardından kalan para 240 ay vadeye bölünecek ve aylık taksitlerle vatandaşlar kira öder gibi ev sahibi olacak. 240 ayın sonunda ise o ev vatandaşların olacak. 

ANKARA, İSTANBU, BURSA, GAZİANTEP VE İZMİR BAŞVURU SAYISI

En çok başvuru 5 büyükşehirde oldu. Bu 5 büyükşehirden en çok başvuru İstanbul'da oldu. İşte illerin TOKİ 100 bin sosyal konut başvuru sayısı:

İstanbul 375 bin 953,

İzmir 75 bin 288,

Gaziantep 69 bin 686,

Bursa 56 bin 142

Ankara 18 bin 38.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından başvuru yaptığınız şehri yazabilir , diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

KAÇ KONUT VAR

TOKİ'nin 100 bin konut kapsamında yukarıdaki illere yapacağı ev sayısı şu şekilde;

İstanbul 10 bin

İzmir 3 bin 500

Gaziantep 5 bin 200

Bursa 3 bin 200

Ankara 4 bin.

KURA ÇEKİMİ

Kura çekimi için net tarih henüz açıklanmadı. Geçtiğimzi gün yapılan açıklamada TOKİ, kura çekimi için tarihi Şubat ayında açıklayacaklarını söyledi. Bu açıklamaya göre TOKİ 100 bin sosyal konut projesi kura çekiminin Şubat ayı sonunda ya da Mart ayının ilk günlerinde yapılması bekleniyor.

KURA ÇEKİMİ TARİHİ NETLEŞTİĞİNDE VE SONUÇ AÇIKLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN