TOKİ Evlerine Başvuru İçin Alt Gelir Sınırı Belli Oldu Geliri O Rakamdan Düşük Olanlar Başvurabilecek

Cumhuriyet Tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak duyurulan TOKİ evlerinde detaylar belli olmaya devam ediyor. Eylül ayında tüm şartlar açıklanacak ancak başvuru için alt gelir sınırı değişti.

TOKİ Evlerine Başvuru İçin Alt Gelir Sınırı Belli Oldu Geliri O Rakamdan Düşük Olanlar Başvurabilecek

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile beraber TOKİ’nin yürüteceği sosyal konut projelerinde yeni detaylar ortaya çıkıyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından bugün yapılan açıklamada üç adımlı bir yol izleneceği ve bazı kişilere öncelik verileceği duyurulmuştu.

Birinci Adım;

Sosyal konut projesi kapsamında, TOKİ eliyle 81 ilde sosyal konutlar inşa edilecek. Konut, konut arsası, sanayi siteleri satılacak. Gençlere, emeklilere, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere özel kontenjan ayrılacak.

İkinci Adım;

Emlak Konut öncülüğündeki kampanya kapsamında, gayrimenkul firmalarıyla konut kampanyası yapılacak.

Üçüncü Adım;

İstanbul genelinde 10 bin, ülke genelinde 40 bin arz fazlası kiralanamayan ya da satılamayan 50 bin ofis dönüştürülerek konut olacak.

Alt Gelir Grubu Sınırı Değişti

Daha önce başvuru için alt gelir grubu sınırı 10 bin TL olarak duyurulmuştu. Yani hane geliri 10 bin TL’nin altında olan aileler bu konutlara başvuru yapabilecekti. Bu sınır yeni düzenleme ile 14 bin liraya çıkarılırken İstanbul için ise 16 bin lira olarak değiştirildi.

20 Yıl Taksit İmkanı

Yapılacak bu konutlardan faydalanmak isteyen vatandaşlar, ödemelerini 20 yıl vade ile taksitlendirebilecektir. Bu kampanyadan hiç evi olmayan vatandaşlar yararlanabilecek.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /