TOKİ'den Bu 44 Şehirde Müjde: 63 Bin TL'den Ev

TOKİ 'den 44 şehirde vatandaşlara müjdeli haber geldi. Yapılan açıklamada , toplamda 102 konut projesi için başvuruların alındığı , en uygun fiyatları evlerin 63 bin TL 'den satışa sunulduğu bildirildi. İşte satıştaki evler.

TOKİ'den Bu 44 Şehirde Müjde: 63 Bin TL'den Ev

TOKİ 'den ev alacaklara müjde geldi.

Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan açıklamada birçok şehirde ucuz ev satışının başladığına yer verildi. En büyük ve sabit giderleri olan kiradan kurtulmak isteyen vatandaşlar , konut kredisi faiz oranlarını araştırırken TOKİ 'nin kampanyalarını da takip ediyor.

Biz de kamu bülteni olarak bu haberimizde TOKİ 'nin başvurusu devam eden kampanyalarına bu haberimizde yer verdik.

TOKİ 'NİN SATIŞTAKİ KONUTLARI

EN UCUZ KONUTLAR

Toplamda 102 proje sarışa sunuluyor. Bu 102 proje içindeki en ucuza fiyatlı evler şu şekilde;

Balıkesir 'de 63-69 bin TL 'den evler satılıyor. 

Konya Sarayönü 'nde 208 adet konut 74 bin TL 'den başlayan fiyatla satılıyor.

Şanlıurfa 'da ise evler 83 bin TL 'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Alt gelir grubuna yönelik satıuşı başlayan konutlar için başvuru şartları şu şekilde;

  • Türk vatandaşı olması,
  • Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması,
  • Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç)
  • Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.
  • Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500.00 TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 5500.00 TL olması gerekmektedir.)

Başvurular Ziraat Bankası ve Halkbankası aracılığıyla yapılmaktadır.