TOKİ kura sonuçları araştırılıyor.
TOKİ 50 bin sosyal konut projesine başvuru yapan vatandaşlar, kura sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını araştırmaya başladı. Geçtiğimiz ay , ev sahibi olmak için başvurusunu yapan vatandaşlar , kura sonuçlarının ne zaman açıklanacağını , kura çekimi sonuçlarına göre kazanan adayların ne zaman evlerine yerleşeceğini araştırıyor.
BAKAN KURUM 'UN AÇIKLAMASI
Çevre Bakanı Kurum , TOKİ projesi ile ilgili şu açıklamaları yapmıştı:
TOKİ'nin 50 bin sosyal konut projesiyle ilgili 6 Mart itibariyle başvuruları alacağız, 45 günlük süre var. 50 bin konut için talepleri 19 Nisan'a kadar alacağız.Talepleri alırken alt gelir grubu ve orta gelir grubuna yönelik aynı zamanda şehit ailelerimize, gazilerimize ve emeklilerimize yönelik kontenjanımız olacak.
Yüzde 10'la başlayacağız yüzde 12, yüzde 15 peşinatlarımız var. Konut fiyatları 240 aya kadar vadelendirilebilecek. Kira öder gibi ödeyecekler.
Biz 50 bin konutluk projeyi yatay şehirleşme anlayışıyla bizim özümüzü kültürümüzü yansıtacak şekilde az katlı 4-5'i geçmeyen örnek bir şehircilik anlayışını tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz.
Başvuru sahiplerimiz başvuracakları proje için o ilin sınırları içinde en az bir yıl oturuyor olmaları gerekiyor. 2-1 konutlarımız için 25 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor. 3+1 için de 18 yaşını doldurmaları gerekiyor. 2+1 konutlarımız için 500 lira, 3+1 konutlarımız için de 1000 lira başvuru ücreti alacağız.
2+1 konutlarımız için en fazla 4500 lira geliri olabiliyor, İstanbul için de 4800 lira olabiliyor. 3+1 de gelir şartımız yok.
2+1 konutlarımız için 388 liradan başlayan taksitlerimiz var. Bu ilimize göre değişiyor. Projenin mevkiiyle konumuyla ilgili değişiyor.
50 bin konutun 6300 tanesi İstanbul'da, 2934 tanesi Ankara'da, 2500 tanesi İzmir'de, 2200 tanesi Adana'da yapılacak.
Her yıl 300 bin konutu dönüştürmeyi hedefliyoruz.
İmar barışına 9 milyon 124 bin kişi 17,5 milyar liralık başvuru yaptı.
Hedefimiz plastik poşet kullanımını yüzde 90 azaltmak. bugüne kadar plastik poşet kullanımı yüzde 70 azaldı. Sıfır atık projesiyle 20 milyar lira tasarruf, 100 bin kişiye iş sağlayacağız.
Emlak Bankası, Emlak Katılım Bankası olarak çalışmalara başlayacak.
TOKİ 'DEN AÇIKLAMA GELMEDİ
Kura sonuçları büyük merakla araştırılırken TOKİ , konu ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı.
SON AÇIKLANAN KURA SONUÇLARI
TOKİ kura sonuç sayfasına baktığımızda gelen son duyurular şu şekilde;
(17.04.2019) KOCAELİ GÖLCÜK SİVRİTEPE REZERV YAPI ALANI 541 ADET KONUT VE 14 ADET DÜKKÂN İŞİ
(17.04.2019) KOCAELİ GÖLCÜK SİVRİTEPE REZERV YAPI ALANI 541 ADET KONUT VE 14 ADET DÜKKÂN İŞİ
(11.04.2019) DENİZLİ MERKEZEFENDİ KAYAKÖY (BOZBURUN) MAHALLESİ 2. BÖLGE 1173 ADET KONUT VE 50 ADET DÜKKAN İŞİ
(11.04.2019) DENİZLİ MERKEZEFENDİ KAYAKÖY MAHALLESİ 1.BÖLGE 1108 ADET KONUT VE 26 ADET DÜKKAN İŞİ
(10.04.2019) DENİZLİ MERKEZEFENDİ KAYAKÖY (BOZBURUN) MAHALLESİ 2. BÖLGE 1173 ADET KONUT VE 50 ADET DÜKKAN İŞİ
(10.04.2019) DENİZLİ MERKEZEFENDİ KAYAKÖY MAHALLESİ 1.BÖLGE 1108 ADET KONUT VE 26 ADET DÜKKAN İŞİ
SONUÇLAR AÇIKLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN >>
Android için >>>> TIKLAYIN
İOS için >>>> TIKLAYIN