TOKİ 100 Bin Uygun Fiyatlı Sosyal Konutları Kimlere Verecek!

Geçtiğimiz yıl TOKİ 100 bin sosyal konut projesi pandemi sebebiyle yapılamamıştı. 2020 yılında yapılan kampanya ile 100 bin kişi ev sahibi yapılırken bu yıl de en az 100 bin kişinin ev sahibi yapılması hedefleniyor.

TOKİ 100 Bin Uygun Fiyatlı Sosyal Konutları Kimlere Verecek!

TOKİ 100 BİN SOSYAL KONUT AÇIKLAMASI


100 Bin TOKİ  sosyal konut projelerinin duyurusu önceki gün yapıldı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yakın zamanda yaptığı açıklamada, 100 bin TOKİ sosyal konut projelerinin bu yıl tamamlanacağını ve bununla ilgili güzel haberin önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını söyledi. Söz konusu proje ile 100 bin vatandaşın düşük maliyetli ev sahibi olacağı açıklansa da bu  duyuru vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.


EV FİYATI AÇIKLANDI: GELECEK İLAÇ GİBİ 
Ev fiyatlarının rekor kırdığı son günlerde insanlar ev almak, hatta istedikleri yerden kiralamak aklının ucundan bile geçmedi. Hem satış hem de kiralama fiyatları rekor seviyelerden sonra rekor seviyelere ulaştı. Rekorlar kırıldıktan sonra dar gelirlilerin tek umudu kalmıştı. TOKİ'dir. Toplu Konut İdaresi'nden dar gelirli vatandaşlara uygun fiyatlarla konut yapıp satılmasını bekleyen ve kampanyaya devam eden vatandaşlar, TOKİ'nin 100.000 sosyal konut projesinden birine sahip olmayı planlıyor.


2+1 VE 3+1 EVLER UCUZA SATILACAK
Yapılacak evler, diğer evlerin aksine uygun fiyatlara ve uzun vade seçenekleri ile vatandaşlara satılacak. Evler 2+1 ve 3+1 şeklinde yapılacak. 2020 yılında yapılan kampanyada faiz oranı 0.49 olarak belirlenmiş ve vade sayısı 240 olarak açıklanmıştı. Yüzde 10'luk kısmı peşin veren vatandaşlar,  kalan tutarı daha  az kira ödeme yolu ile tamamlayacak ve taksitlendirme yapacak. 20 yıl sonra evinin sahibi olacak.


PEKİ KİMLERE VERİLECEK
100 Bin  TOKİ'lik sosyal konut projelerine başvuru şartları netleşmeye başladı. Aşağıda konutun tahsis edileceği 3 kategorideki vatandaşlar yer almaktadır.
1. Sırada olan “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri”
2.Sırada olan “En az %40 Engelli Vatandaşlarımız”
3.Sırada olan “Diğer alıcı adayları”


Diğer potansiyel alıcılar için  gelir kısıtlaması 2020 getirildi. Vatandaşlar aylık net gelirlerine göre başvuruda bulunabilirler.2022 yılında aylık 5500 liranın altında kazanan başvuru yapabiliyordu. . 2022 yılında bu sınırın 10 bin liraya çıkarılması bekleniyor. İstanbul için bu sınır 6 bin liraydı.İstanbul için ise 11 bin 500 lira sınır belirlenecek. Bu sınırın üzerinde para kazananlar malesef TOKİ  başvuru yapamayacak.