Temel İhtiyaç Kredi Sonucu Olumsuz Çıkan, Sonucu Açıklanmayan ve 3 Bin TL Çıkanlar İçin Başvuru Ekranı Açıldı

Son dakika haberi: Temel İhtiyaç Desteği Kredisi sonucu olumsuz çıkan , 3 bin TL çıkan ve kredi başvuru sonucu hala açıklanmayan vatandaşlar için başvuru linki yazımızda.

Temel İhtiyaç Kredi Sonucu Olumsuz Çıkan, Sonucu Açıklanmayan ve 3 Bin TL Çıkanlar İçin Başvuru Ekranı Açıldı

Temel ihtiyaç kredisi başvuru sonucu açıklanmayanlar ve 3 bin TL çıkanlar için başvuru ekranı.

Kamu bankaları, koronavirüs sürecinde mağdur olan,  temel ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlara düşük faizli bireysel ihtiyaç kredisi vereceğini duyurdu. 6 ay geri ödemesiz 0.49 faizli temel ihtiyaç desteği kredisinde başvurular 1 Nisan 2020 tarihi itibarıyla başlamıştı. 

MİLYONLARCA BAŞVURU

1 Nisan 2020 günü başlayan başvurulara kısa sürede milyonlarca kişi ilgi gösterdi. 3-4 milyondan fazla kişi temel ihtiyaç desteği kredisi için müracaatını kamu bankalarına yaptı.

GERİ ÖDEME NE KADAR?

2-5-7,5-10 bin TL büreysel temel ihtiyaç desteği kredisinde geri ödeme detayları şu şekilde:

10 bin TL başvuru linkleri ve başvuru şekli anlatımı için TIKLAYIN

YÜZ BİNLERCE KİŞİYE 3 BİN TL ÇIKTI

Temel ihtiyaç desteği kredisinde yüz binlerce kişiye , 10 bin 7,5 ve 5 bin TL 'ye başvuru yapmasına rağmen 3 bin TL çıktı. Korona pandemisi nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlar , 3 bin TL krediyi ya çekmedi ya da çekmek zorunda kaldı.

BANKALARDAN AÇIKLAMA GELMEDİ

Bankalar ise temel ihtiyaç kredisinde 10 bine başvuru yapılmasına rağmen neden 3 bin TL kredi verildii konusunda bir açıklama yapmadı.

HALA AÇIKLANMAYAN SONUÇLAR VAR

1 Nisan 'da başvuru yapmasına ramen hala sonucu açıklanmayanlar var. İşte örneklerden biri.

SONUCU AÇIKLANMAYAN , 3 BİN TL ÇIKANLAR DİKKAT

Başvuru sonucu açıklanmayan , başvuru yaptığı kredi tutarından daha az kredi alan vatandaşlar için bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Kamu Denetçliği Kurumu ile BDDK 'ya müracaat edilmesi gerektiğine yer verildi.

BDDK 'ya şikayet başvurusu yaparak sürecin hızlanmasını isteyebilirsiniz. Şikayet sonrası süreciniz hızlanacak. 

https://ebulten.bddk.org.tr/esikayet/Home/EdevletGiris

Yukarıdaki linki kopyalayıp yeni sekmede açarak BDDK şikayet başvuru sayfasına gidebilir ve temel ihtiyaç desteği hakkında şikayetinizi BDDK 'ya iletebilirsiniz.

SÜRECİ HIZLANDIRABİLİRSİNİZ

BDDK 'ya başvuru yaptıktan sonra sonucu açıklanan binlerce kişi , kamubulteni.com 'a bu yolun işe yaradığı mesajını attı. Siz de bilgi alış verişi için TIKLAYIN