Televizyonda Reklamı Gören Erdoğan: "Çiftlik Banka Dönmesin"

Televizyonda bir reklam gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'a döndü ve bir talimat verdi.

Televizyonda Reklamı Gören Erdoğan: "Çiftlik Banka Dönmesin"

Son dakika haberi: Erdoğan'dan Çiftlik Bank gibi olmasın talimatı.

Hürriyet'ten Nuray Babacan, bugün kaleme aldığı yazısında Erdoğan'un bundan iki hafta önce grup toplantısındna ayrılmadan önce idare amirinin odasında bir mola verdiğini söyledi. Odaya çayların geldiğini söyleyen Babacan, kendisini uğrlamaya gelen partililerle Erdoğan'ın kısa süreli sohbet ettiğini aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, o sırada televizyondaki bir reklamı gördü ve yanında bulunan Hazine Maliye Bakanı Elvan'a döndü ve "Lütfi, şu işe bir çekidüzen verin. Bunlarla ilgili şikayetler artıyor, yakında Kombassan, Çiftlik Bank işine dönecek. Batarlarsa devlete yük olacak hepsi"  diyerek talimat verdi.

FAİZSİZ EV ARABA

Son dönemlerde faizsiz şekilde FPK sistemi ile vatandaşlar ev ve araba shaibi yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu reklamı gördüğü ve bu reklam sonrası talimat verdiği öğrenildi. 

KANUN TEKLİFİ GELDİ

Söz konusu düzenleme için kanun teklifi geçen gün TBMM'ye geldi. Meclise gelen teklifte bu sistemde ev ve araba sahibi yapan şirketlere sermaye zorunluluğu getirilmesi ön görülüyor. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nuray-babacan/erdogandan-talimat-lutfi-bunlar-ciftlik-bank-isine-donmesin-41739316