Sosyal Konut Projesinde Tarihi Gün Kura Çekimi Başlıyor

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak adlandırılan “İlk Evim İlk İşyerim” sosyal konut projesinde bugün son gün. Başvurular biter bitmez ilk hafta içinde kura çekiminin yapılacağı belirtildi.

Sosyal Konut Projesinde Tarihi Gün Kura Çekimi Başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz ay duyurduğu ve başvurularının alındığı 250 bin sosyal konut projesinde bugün son gün. Daha önce yapılan açıklamada konut başvurularının 31 Ekim 2022 tarihinde sona ereceği belirtilmişti. İş yeri ve arsa başvurularında ise başvurular 7 Kasım 2022 tarihine kadar devam edecek.

Konut Fiyatları Ne Kadar?

Konularda 2+1 ve 3+1 şeklinde daireler hazırlanacak. Toplamda 240 ay vadeli olarak satışa sunulacak bu konutlarda 2+1 dairelerin bedeli 608 bin TL olarak duyuruldu. Aylık taksit ödemeleri 2 bin 280 lira olarak belirlendi.

3+1 dairelerde ise beden 851 bin TL olarak belirlenmiş durumda. 240 ay vadeli olan bu konutların aylık taksitleri ise 3 bin 780 lira olarak belirlendi.

Başvurular Banka Üzerinden

Vatandaşın çok fazla ilgi gösterdiği konutlar için 8 milyonu aşkın başvurunun olduğu belirlendi. Başvuru bedeli olarak 500 TL belirlendi. Bu konutlara sahip olmak isteyen vatandaşlar Ziraat Bankası ve Halk Bank üzerinden başvuru yapabilecek.

Kura Tarihi Ne Zaman?

En çok merak edilenlerin başında kura çekim tarihleri geliyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, başvuru tarihinin 31 Ekim’de sona ereceğini belirterek kura çekiminin başvurular biter bitmez ilk hafta gerçekleştirileceğini belirtti. Kura çekiminin bu hafta içinde ya da en geç önümüzdeki hafta yapılması bekleniyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /