Son Dakika Nisan 2021 Fiyat Listesi Açıklandı: Araba Fiyatlarına Zam Geldi

Son dakika haberi: Nisan 2021 araba fiyatları açıklandı ve araç fiyatlarına döviz kuru zammı geldiği aktarıldı.

Son Dakika Nisan 2021 Fiyat Listesi Açıklandı: Araba Fiyatlarına Zam Geldi

Son dakika haberi: Araba fiyatlarına kur zammı geldi.

Döviz kurunda son günlerde yaşanan yükseliş araba fiyatlarına da yansımaya başladı. Edinilen son dakika bilgilerine göre Nisan ayının gelmesi ile birlikte döviz kuru artışı fiyatlara yansımaya başladı. 

MERKEZ BANKASI BASKANI DEĞİŞMESİ SONRASI DOLAR YÜKSELDİ

Merkez Bankası Başkanı 'nın görevden alınmasının ardından dolar kuru ile euro kurunda hızlı yükseliş görüldü ve kısa sürede 1 TL'den fazla artış yaşandı. Yaşanan artışın ardından araba fiyatlarının da değişeceği açıklandı.

FİYATLARA ZAM GELDİ

Araba şirketlerinin Nisan 2021 fiyat listelerine baktığımızda araç fiyatlarına döviz kuru zammının geldiği görüldü. Araba fiyatlarına gelen zamla en düşük araç fiyatlarına 10 bin lira zam geldi. 

İKİNCİ ELDE YAPRAK KIMILDAMIYOR AMA FİYATLAR ARTMAYA BAŞLADI

İkinci el araba piyasasında son dönemlerde yaprak kımıldamıyor. Açıklama yapan sektör yetkilileri,  "Durumumuzun iyi olmadığı gayet açık ve net. Biz önceden cumartesi ve pazar günleri dükkanlarımızı açıyorduk. Bu sistem ortadan kalktı. Hafta sonu kısıtlaması geldiğinden beri bizi düşünen kimse yok. Zaten iş de yok. Geçen sene 100 bine aldığımız arabalar bu yıl 200 bin TL oldu Kredi faizleri de arttı. Kredi çekilmediği için de insanlar araba alamıyor. Piyasada hareketlilik var diyorlar. Hareketlilik olan arabalar 50-60 bin TL civarındaki arabalarda. Onları da biz bulup alamıyoruz. Çünkü müşterilerin talepleri 50-60 bin TL'lik arabalarda bile büyük. Boya olmasın, km'si az olsun, kazasız olsun istiyorlar. Vatandaş evde sıkılınca 2. el oto pazarına geliyor, bir tur atıp, havasını aldıktan sonra eve gidiyor. Bizim durumumuz bu"  dedi.