Son Dakika Fiyatlarda İndirim Hızlandı: 2. El Arabada Yüzde 12 İndirim

Son dakika haberi: İkinci el arabada fiyat indirimi hızlandı. Yapılan son dakika açıklamasında fiyatlara yüzde 12 indirim geldiği görüldü.

Son Dakika Fiyatlarda İndirim Hızlandı: 2. El Arabada Yüzde 12 İndirim

İkinci elde yüzde 12 indirim.

2. el araba alacak vatandaşları ilgilendiren açıklama geldi. Yapılan açıklamada otomotiv sektöründe son dönemlerde durgunluğun başladığına yer verildi. 

TALEP AZALDI

Koronavirüs pandemisinde ikinci dalga başladı. İkinci dalganın başlaması ile birlikte sokağa çıkma yasakları yeniden başladı. Sokağa çıkma yasağının başlaması. yasak günlerinde şehirlerarası seyahate sadece otobüsle izin verilmesi, evden çalışmanın yeniden artması nedeniyle arabaya olan talep azaldı. Sahibinden adlı sitede ikinci el araba satış ilanı her gün daha da artıyor. Önceki gün 670 bin civarında araç satışı olurken 24 saat içinde bu sayı ciddi oranda artarak 691 bin 391 oldu. Bu da satışın arttığı, ikinci el araba alışlarının azaldığını gösteriyor. 

YÜZDE 12 İNDİRİM GELDİ

Edinilen son dakika bilgilerine göre otomotiv sektöründe bu etkenlerin önemli ölçüde görüldüğü , fiyat indirimlerinin hızlandığına yer verildi.  Geçtiğimiz gün Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın fiyat düşüşünün devam edeceğinin altını çizerek şu ifadeleri kullandı:"Son bir yıldır yükselmeye devam eden ikinci el araç fiyatları bu sene ilk kez düşüşe geçti. İkinci eldeki talep azalması fiyat düşüşüne neden oldu. Elinde yüksek maliyetli ikinci el araç tutan esnaf ve satıcı, stok maliyetine daha fazla dayanamayarak fiyatları düşürmek zorunda kaldı. Yüzde 6 ila 12 arasında gözlemlediğimiz bu düşüşün aralık ayı sonuna kadar kademeli olarak devam edeceğini öngörüyoruz."

Sizce fiyatlar daha da düşer mi? Yorum kısmı aşağıda.