Sıfır Arabada Torpil Dönemi Başladı

Sıfır araba almak isteyen vatandaşlar, artık torpile başvuruyor. Sıra bulamayanlar yıllar önce tanıdıklarına bile ulaşmaya çalışıyor.

Sıfır Arabada Torpil Dönemi Başladı

Torpille araba alımı dönemi başladı.

Son dönemlerde koronavirüs nedeniyle üretimin yavaşlaması sonrası sıfır araçların alınması zorlaştı. Talepler arzı karşılamayınca otomotiv şirketleri , alıcılara birkaç ay sonrasına sıra veriyor.

2019 yılının son döneminde yaşanan stok  sorunu devam ederken talep karşılanmıyor. İki üç ay sonrasına kadar alıcılara gün verilirken , stok sorununun kısa sürede aşılmasına zor gözü ile bakılıyor. Bu durum sonrası otomotiv sektöründe torpil dönemini başlatmış oldu. Bir kişi araba almak istiyorsa artık tabiri caizse içerden biradam bulacak ve torpille kendisine sırayı erkenden alabilecek. 

Yapılan tahminler doğru çıkarsa pazar, 2019'un aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 60-80 büyüyecek. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre Türkiye otomotiv pazarı Ekim 2019'da 49 bin 75, 2018'de 21 bin 571 adet oldu. Son beş yıl içinde en yüksek satış ise 91 bin 752 adetle 2017 Ekim'inde gerçekleşti.

STOK SORUNU KANGREN OLDU

Mart-nisan aylarında pandemi nedeniyle fabrikalarda üretimin durması araç tedariki sorununu büyüttü. Normalleşmeyle birlikte fabrikalarda üretim iki aylık bir sürenin ardından yeniden başladı. Ancak bu da çare olmadı. Çünkü fabrikalar alınan pandemi önlemleri nedeniyle tam kapasite çalışamıyor. Siparişleri yetiştirmekte zorlanıyorlar. Stok sorunu sadece Türkiye'de üretim yapan markalarda değil, ithallerde de yaşanıyor.

TORPİL BULMAK İÇİN...

Birçok kişi torpil bulmak için sektörde daha önce çalışmış arkadaşlarını , asker arkadaşlarını ve daha önce tanıdığı kişileri edvreye sokmaya başladı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA