Sıfır Arabada ÖTV İndirimi Bekleyenler Dikkat: Açıklama Geldi

Son dakika haberi: Sıfır araçlarda ÖTV indirimi bekleyen vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Murat Şahsuvaroğlu yaptığı açıklamada, devam eden mevcut kampanyaya değinirken ÖTV indirimi söylentilerine de değindi.

Sıfır Arabada ÖTV İndirimi Bekleyenler Dikkat: Açıklama Geldi

Sıfır  araçlarda ÖTV indirimi bekleyenlere kötü haber.

Hayalindeki sıfır arabayı almak isteyen binlerce vatandaş , kredi destek paketi ile hayaline kavuşurken birçok vatandaş ÖTV indirimini bekliyordu. Sıfır araçta daha önce yapılan ÖTV indiriminin yeniden gelmesini isteyen vatandaşlar için son dakika açıklaması geldi. 

Milliyet'ten Levent Köprülü'ye konuşan Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, ÖTV indirimine değindi ve  böyle bir gelişme beklemediklerini kaydetti. Son dönemde birçok mecrada bu tip bilgiler dolaştığını , haberler yapıldığını, ciddi taleplerin olduğunu sözlerine ekleyen  Şahsuvaroğlu, “Bu doğru bir enformasyon değil. Özellikle şu anda, satışların hareketli olduğu dönemde biz yetkili satıcılar zaten ÖTV indiriminin gelmeyeceğini tüketicilerimize günlerdir söylüyoruz. Altını çizmek istiyorum ki ‘ÖTV indirimi’ beklemiyoruz” dedi.

Devam eden 0,49-0,69 faizli taşıt kredisine de değinen Şahsuvaroğlu,  “Bu kampanya özellikle yerli üretimi desteklemek adına düzenlendi ancak diğer markalar da özel bankalar aracılığı ile eşlik etti... 30 Haziran’da bitecekti fakat hükümetimiz bu tarihi öteleyerek kampanyanın devamını sağladı. Dolayısıyla otomotiv sektöründe geçmiş aylarda pandemi nedeniyle durmaya yakın olan satışlar, Mayıs ayıyla birlikte harekete geçti ve şu anda Haziran satışları geçen yılın aynı döneminin üstünde kapanacak gibi bir performans gösteriyor. Bulunurlukla ilgili sıkıntı ise hepimizin sıkıntısı, sonuçta bizler de tüketiciyiz.” ifadelerini kullandı.

Peki sizce ÖTV indirimi gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA