Konutta Bankaların Kredi Faiz Oranları Güncellendi

Bankalar kredi faiz oranlarını değiştirdi. Ev almak isteyen vatandaşlar için sıfır evlerde daha uygun faiz oranları sunuluyor. Ancak Haziran ayındaki faiz indirimine göre karşılaştırıldığında oranın 2 kat arttığı görülüyor.

Konutta Bankaların Kredi Faiz Oranları Güncellendi

Bankaların kredi faiz oranlarına zam.

Haziran ayında gelen faiz indirimi Ağustos ayında sona erdi ve bankaların kredi faizlerini yükseltmeye başladı. Kamu bankaları tarafından başlatılan kampanya kapsamında konut kredislerinde sıfır evler için faiz 0.64 seviyesine kadar çekilirken ikinci elde 0.74 faizle kredi kullandırılmaya başlandı. Bir yıl geri ödemesiz olarak verilen kredilere başvuruda rekor kırılmıştı. Söz konusu krediler 180 aya kadar vade ile vatandaşlara kullandırılmış ve Haziran , Temmuz ve Ağustos ayında rekor düzeyde konut satışı olmuştu. 

FAİZ ARTIRIMI GELDİ

Merkez Bankası Başkanı'nın görevden alınması ve Naci Ağbal'ın atanmasının ardından TCMB, geçtiğimiz ay politika faizinde  artırıma gitti. 475 baz puanlık bir faiz artırımı sonrası banka kredi faizlerinde de yükseliş görüldü. Faiz artırımı sonrası ortalama faiz yıllık 16.10 seviyelerine kadar yükseldi. Bu da aylı k1.34 seviyesinde bir faize işaret ediyor. 

KREDİ FAİZ ORANLARINDA ARTIŞ SÜRÜYOR

Bankaların resmi internet sayfalarından alınan son bilgilere baktığımızda faizlerin Aralık ayı itibarıyla artışının sürdüğü görüldü. Edinilen son dakika bilgilerine göre bankalar, sıfır konutlar için 120 ay vadeye kadar 1.49 ile 1.52 arasında faiz imkanu sunuyor. 

İşte sıfır ev almak isteyenlere bankalar tarafından sunulan kredilerin faizleri:

  • Akbank Faiz oranı: %1.34
  • Denizbank Faiz oranı: %1.48
  • Garanti BBVA Faiz oranı: % 1.49
  • HSBC Faiz oranı: %1.65
  • İş Bankası Faiz oranı :%1.35
  • TEB Faiz oranı: %1.52
  • Yapı Kredi: Faiz oranı: %1.58

Yukarıda belirtilen kredi faizleri 120 ay vade ile sfır evler için verilen krediler.