Konut Kredisinde Şaşırtan Haber: Grup Halinde Kredi Çekilebilecek

Konut kredisinde vatandaşları sevindirecek yeni kampanya: 5 kişi toplanıp kurban hissesine girer gibi konut kredisi çekebilecek.

Konut Kredisinde Şaşırtan Haber: Grup Halinde Kredi Çekilebilecek

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada, ev sahibi olmak isteyen vatandaşların daha kolay ve hızlı  ev sahibi olması için yeni kampanyaların olduğu bilgisine yer verildi. 

Günümüzde ev fiyatlarının her geçen gün daha da artması ile birlikte  kredi ile ev almak bile hayal olmaya başladı. Türkiye genelinde ev fiyatları ortalama 1 milyon TL'ye kadar çıkarken kredi çekecek bir kişinin birikmiş parasının olması ve aylık en az 20 bin lira geliri olması gerekmektedir. Bu şekilde aylık belli  geliri olmayanlar için ev almak hayal haline geldi.


Asgari Ücretliye 500 Bin Lira Kredi Çıkmıyor

Ev almak isteyen asgari ücretlilere malesef  konut kredisi çok düşük miktarlarda çıkıyor. Çıkan miktarla da  ev almak bi hayli  zor. Bu nedenle Ziraat Bankası ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için yeni bir kampanya başlattı ve konut kredisinde toplu başvuru imkanı getirdi. 

Banka tarafından yapılan açıklamada ortaklaşa konut kredisine başvuru yapılabileceği ve birçok kişinin gelir beyan etmesi durumunda yüksek tutarlı kredi taleplerinin onaylanacağına yer verildi. 2-3-4-5 kişiden oluşan bir grup, ev almak için gelirlerini birleştirerek bankaya beyan edebilir ve bu şekilde daha yüksek bir konut kredisi çekebilir. 

Krediye başvurular direk Ziraat Bankası'na yapılmaktadır. 

Başvuru yapmak için gerekli evraklarlar;

-Kredi Başvuru Formu,

-Kimlik, sürücü belgesi veya pasaport fotokopisi,

-Çalışma durumuna göre gelir beyan belgesi, 
-Serbest Meslek Mensupları için, bağlı oldukları meslek kuruluşundan alınan üyelik belgesi fotokopisi,

-Tüzel kişiliklerin ortağı olan kişilerden ortağı olduğunuz şirkete ait ana sözleşmenin yayımlandığı ticaret sicil gazetesi/gazeteleri fotokopisi,

-Satın alınmak istenen konutun tapu belgesi fotokopisi,

Bu şekilde bankaya başvuru yapan bir gruba 500 bin lira konut kredisi 120 ay vade ile verilir ve 1.29 faiz oranı ile ayda 8 bin 214 liralık geri ödeme ile kredi bankaya geri ödenir. 

Hesaplama yapılırsa toplam geri ödeme miktarı ise 985 bin lira olarak çıkmaktadır.