Konut Kredisi'nde En Uygun Faiz Oranları Kamu Bankalarında 

Milyonlarca vatandaşın hayali, 'Kendi evine sahip olmak' olunca, konut kredisi de bu hayali gerçekleştirme konusunda en sık başvurulan yollardan birisi oluyor. An itibariyle konut kredisi konusunda en uygun faiz oranı Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi kamu bankalarında. Faiz indiriminin ardından ev satın almak isteyen vatandaşlar ise, artan fiyatlar konusunda şikayetçi. İnşaat sektörü ise atılan adımlardan memnun.

Konut Kredisi'nde En Uygun Faiz Oranları Kamu Bankalarında 

Konut Kredisi'nde En Uygun Faiz Kamu Bankalarında 

Kiracılıktan kurtularak yeni ev sahibi olmak ya da yatırım yapmak amacıyla konut satın almak isteyen vatandaşların son aylarda en çok araştırdığı ve üzerinde durduğu konuların başında konut kredisi faizleri geliyor. Konut kredisi faiz indirimi kampanyaları art arda gelirken, konut fiyatlarının artması tepkileri de beraberinde getiriyor. Vatandaşlar artan konut fiyatlarından şikayet ederken, inşaat sektörü uzun zamandır beklediği fırsatı ele geçirmenin keyfini sürüyor. Artan konut fiyatlarına rağmen, kredi faizlerindeki indirimin tetiklediği sektör uzun zamandır yaşadığı kötü günleri geride bırakacağa benziyor. Öyle ki konut satışlarında bir önceki seneye nazaran gözle görülür artış sağlandı. Kredi faiz indirimlerinin devamının gelip gelmeyeceği ise henüz netleşmiş değil.

FAİZ İNDİRİMLERİ İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Konut satın almak isteyen vatandaşların sıkça başvurduğu konut kredisi konusunda en uygun faizli bankalar kamu bankaları oldu. Geçtiğimiz aylarda artan kredi faizleri inşaat sektörünü derinden etkilerken, sektör uzun süre sonra daralma içerisine girmiş, konut kredisindeki yüksek faizler nedeniyle ev hayali olan vatandaşlar da umutlarını yitirmeye başlamıştı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından alınan faiz indirim kararlarının akabinde kamu bankaları öncelikle konut kredisi faizlerini aşağı çekmiş, bu hamlenin ardından tüketici kredisi ve taşıt kredisi faizlerinde de indirime gidilmişti.

EN UYGUN FAİZ ORANLARI KAMU BANKALARINDA

An itibariyle en uygun faizle konut kredisi veren bankalar Ziraat Bankası , Vakıfbank ve Halkbank olarak öne çıkıyor. 3 bankanın da konut kredisi faiz oranı 0.99 olarak belirlenmiş durumda. Konut kredisi uygun faiz konusunda daha sona Kuveyt Türk Katılım, TEB, Albaraka Türk Katılım,  İş Bankası ve Akbank gibi bankalar geliyor. Kredi faizleriyle ilgili güncel durum ilgili bankaların resmi internet sayfalarından öğrenilebildiği gibi, şubeler ve mobil bankacılık vasıtasıyla da öğrenilebiliyor. Bankaların konut kredisi kampanyalarıyla ilgili şartları değişiklik gösterebiliyor.