Konut Kredisi Faiz Oranları Düşünce Ev Fiyatları Arttı! Vatandaş Tepkili

Konut kredisi faiz kampanyalarının ardından fırsatçılar iş başına geçti. Konut kredisi kampanyalarından faydalanarak ev sahibi olmak isteyen binlerce vatandaş, ikinci el ve sıfır konut fiyatlarına baktıklarında büyük şok yaşamaya devam ediyor. Konut kredisi faiz indirimi açıklamalarının gelmesinin ardından konut fiyatlarında 100-300 bin liraya kadar fiyat artışı görülmesi vatandaşların tepkilerini de beraberinde getirdi.

Konut Kredisi Faiz Oranları Düşünce Ev Fiyatları Arttı! Vatandaş Tepkili

Frısatçıların konut kredisi kampanyalarından da faydalanmaya çalışması üzerine, bankalardan düşük faizle kredi alsa dâhi yüksek ödeme yapmak durumunda kalan vatandaşlar konuya ilişkin yetkililerden çözüm bekliyor. 250 bin civarında konut fiyatlarının konut kredisi kampanyalarının duyurulmasının ardından 300 bin bandına kadar yükselmesiyle ilgili bir düzenlemeye gidilip gidilmeyeceği ise henüz bilinmiyor. Diğer sektörlere de getirilen kredi kampanyalarıyla ilgili yetkililerden açıklamalar gelmiş, elektronik eşya, mobilya ve turizm sektöründe artışa giden işletmelerle kredi kampanyalarının sonlandırılacağı kaydedilmişti. Benzer düzenlemelerin konut kredisi kampanyasında yapılıp yapılmayacağı ise netleşmiş değil. 

2020 Konut Kredisi Kampanyalarıyla 12 Ay Geri Ödemesiz Kredi Çekilebiliyor Kamu bankalarının sıfır konutlar için 15 yıla kadar aylık yüzde 0.64 faizle kredi kampanyasını hayata geçirmesi, ikinci el konutlar için ise 15 yıllık vade ve yüzde 0.74 faizle kredi imkanı tanınmasının ardından binlerce vatandaş kredi başvuruları için bankalara adeta akın etmişti. 2 Haziran itibariyle başvuruların alındığı konut kredisi kampanyalarından 20 bine yakın kişinin şimdiden faydalandığı bildiriliyor.