Kiralarda Yüzde 25 Sınırı Kalkıyor Mu? Bakan Nebati’den Açıklama Geldi

Hükümet, fahiş kira artışlarının önüne geçmek için kiralarda Temmuz ayına kadar en fazla yüzde 25 zam sınırı getirilmişti. Peki bu tarih uzatılacak mı? Bakan Nebati açıkladı…

Kiralarda Yüzde 25 Sınırı Kalkıyor Mu? Bakan Nebati’den Açıklama Geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masasının konuğu oldu. Gündeme ilişkin soruları cevaplayan Bakan Nebati, geçtiğimiz yıl alınan kararla, kiralarda en fazla yüzde 25 zam yapma sürecinin uzatılıp uzatılmayacağını açıkladı.

Kiracılara Kötü Haber

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada, sürecin 1 yıl olduğunu ve süre dolduğunda bu uygulamanın kalkacağını belirterek, “Olağanüstü dönemdeki şartlarla ilgili aldığınız kararları olağan dönemlerde yapmayacaksınız. Geçen yıl kiracılarımızı rahatlatmak için konutlarda yüzde 25’lik sınır getirmiştik. Temmuz ayında bitiyor. Ondan sonra serbest piyasa çerçevesinde kendi aralarında anlaşacaklar. Bu geçici bir süreçti” ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati’nin açıklamalarına göre temmuz ayından itibaren ev sahipleri TÜİK’in açıkladığı kira artış oranı miktarına kadar zam yapabilecek. 2023 yılı Ocak ayı kira artış oranı yüzde 72,31 olarak açıklanmıştı. Yüzde 25 kira artış oranı sınırı olmasaydı ev sahipleri bu ay kontrat yenileyecek olan kiracısına yüzde 72,31 artış yapabilecekti.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /